Vi söker en familjebehandlare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Individ- och familjeomsorgen befinner sig i ett utvecklingsskede för att skapa en verksamhet för framtiden. Vi söker nya kollegor till öppenvården som i dagsläget består av 3 familjebehandlare och 1 behandlare inriktad mot missbruk- och beroende. Tillsammans genomför vi förändrings- och behandlingsarbete med vuxna, barn, ungdomar och deras familjer på uppdrag av myndighetsutövaren. Inom enheten arbetar vi intensivt med utveckling, nytänkande och med stort klientfokus. Vi arbetar som ett team och kan arbeta över gränserna, där samarbete och flexibilitet är viktig i vår grupp.

Som familjebehandlare inom öppenvården arbetar du med stöd- och behandlingsarbete för barn och ungdomar i åldern 0 - 17 år och deras familjer. Huvudsakligen utgår arbetet från de uppdrag du får av myndighetsutövaren. Uppdraget som familjebehandlare innebär olika former av förändringsarbete i eller runt familjer med barn och ungdomar. Vi ska finnas tillgängliga för att hjälpa till i svåra situationer där det behövs stöd och vägledning för att hitta lösningar.

Innehållet i behandlingsarbetet skräddarsys utifrån de individuella behoven. Inom ramen för arbetsuppgifterna ingår exempelvis familjearbete, barn- och ungdomsbehandling, föräldrastödjande samtal, familjepedagogiskt basarbete, kvalificerat umgängesstöd och observationer etc. Inom öppenvårdens verksamhet ingår också arbete med barn- och föräldragrupper. Arbetet utförs både självständigt och tillsammans med andra familjebehandlare och är förlagt till främst dagtid, men kvällsarbete och arbete vid veckoslut kan förekomma.

Som behandlare inriktad mot missbruk- och beroende är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bedriva behandlings- och motivationsarbete utifrån evidensbaserade metoder

Kvalifikationer

Vi söker dig som har behandlingspedagogisk- eller socialpedagogisk examen, eller annan för tjänsten adekvat utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av arbetet som familjebehandlare och utbildning inom områden/metoder som rör familjer/barn.

Vi vill att du som person har lätt för att skapa relationer och att samarbeta såväl med de familjer du möter, som med kollegor och samarbetspartners internt och externt. Du har god förmåga till reflektion och är ödmjuk inför familjers skiftande livsvillkor. Du har en positiv framtoning och är bra på att entusiasmera och motivera andra. Du har god förmåga i dokumentation och en god datorvana samt tar ansvar för dina uppgifter. I rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är nödvändigt för tjänsten då hembesök och besök hos samarbetspartners ingår i uppdraget.

Låter tjänsten som något för dig, så är du välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Provanställning på 6 månader. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C104422

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.