Barnets socialsekreterare vikariat 1 år på 75 -100 %

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, snart 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Hos oss finns ett nära ledarskap och kollegor som arbetar tillsammans så ofta det är möjligt. Kommunens storlek möjliggör även ett nära samarbete med andra och korta beslutsvägar. Introduktionen ser vi som viktig oavsett vilket uppdrag man har inom avdelningen. Vi har extern handledning, grundutbildning i MI och i familjerådslag. Kompetenscentrum tillgodoser vårt behov av utbildning på temat våld i nära relationer.

Arbetsuppgifter

Vi har nu ett ledigt vikariat som barnets socialsekreterare och vi behöver dig som vill arbeta med placerade barn och deras KASAM, mående och utveckling. Arbetsgruppen består av 10 medarbetare. Fyra arbetar inom familjehemsvården, två med öppenvård vuxna, tre med familjebehandling och en med budget och skuldrådgivning.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med kollegor inom familjehemsvården och den familjebehandlare som arbetar med stöd till med de biologiska föräldrarna. Ditt främsta uppdrag är att följa respektive barns utveckling och placering genom att ha regelbunden kontakt med de placerade barnen och deras nätverk. Du kommer att aktualisera vårdnadsöverflyttningar, skriva överväganden och utredningar. En viktig del av arbetet är samarbetet och samverkan med andra kollegor inom individ och familjeomsorgen, LSS, skola och externa aktörer.

Kvalifikationer

För detta uppdrag krävs att du är socionom och ha erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Du behöver ha lätt för att dokumentera och får gärna ha erfarenhet av dokumentationssystemet Lifecare, men det är inget krav. För att kunna fullfölja ditt uppdrag här kommer du att behöva ha B-körkort.

Hos oss utgår vi ifrån att människor själva äger den viktigaste kraften till förändring, och arbete med Familjerådslag och enskildas nätverk är därför grundläggande. Detta synsätt, med barnets behov i fokus, måste därför vara helt självklart för dig. Det är bra om du har kunskap om, eller är intresserad av, familjerådslag eftersom det genomförs i samband med att barn placeras.

Låter det intressant? Då tycker vi att du ska höra av dig till oss så vi kan träffas och prata mer om hur vi skulle kunna arbeta tillsammans.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   40/21

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.