jobb just nu!

Socialsekreterare till Resursenheten Förebygg - vi utökar med ny verksamhet!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Resursenheten Förebygg är en nybildad enhet sedan april 2018. Vi har tre olika verksamheter som alla arbetar Förebyggande: Eskilstuna familjecentraler, Team Förebygg och Fristadshus.

Förvaltningen vill nu satsa på ungdomsspåret och utökar enheten med ny verksamhet, ett socialt förebyggande ungdomsteam som ska arbeta med målgruppen familjer med ungdomar i ålder 13-16 år. Vi söker därför fem socialsekreterare som har ett intresse och driv i att vara med och starta upp en verksamhet från grunden.

På enheten finns idag Team Förebygg som arbetar liknande men med målgruppen familjer med barn i åldern 6-12 år. Team Förebygg söker nu förstärkning till sitt team med en medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i ett socialt förebyggande ungdomsteam kommer du att arbeta med målgruppen familjer med ungdomar i åldern 13-16 år. Du kommer rikta dina insatser mot de ungdomar där det finns risk för negativ social utveckling. För att lyckas med uppdraget att öka antalet skyddsfaktorer, behöver du arbeta tillsammans med ungdomen, dess vårdnadshavare och det professionella nätverk som finns runt ungdomen.

Tonårstiden kan vara en omtumlande tid. För ungdomar med många riskfaktorer kan den bli ännu mer utmanande. Du behöver ha förståelse och kunskap om den värld ungdomarna befinner sig i, vara flexibel och modig för att kunna möta upp de behov som finns. I ditt uppdrag ingår det att stödja, motivera och vägleda människor mot förändring. Du sprider den kunskap du har, och hjälper även människor vidare till andra stödinsatser.

En viktig del i arbetet är samverkan mellan skola och socialtjänst. Stora delar av din arbetstid är förlagd på de skolor ungdomarna har sin dagliga basis. Där kommer du som socialtjänstrepresentant arbeta nära skolans elevhälsoteam. Tillsammans planerar ni för olika förebyggande aktiviteter, både på grupp- och individnivå. Du kommer vara ett bollplank för skolan, där det finns en oro om specifika elever. Ramarna för den nya verksamheten är satta, och utgår till stor del från Team Förebyggs befintliga verksamhet. Men för att möta den äldre målgruppen behöver nya arbetssätt tas fram. Du har därför möjlighet att påverka innehållet i form av aktivitet, metoder, reflektion och utvärdering.

Som socialsekreterare i det redan etablerade Team Förebygg kommer du arbeta med samverkan mellan skola och socialtjänst. Du arbetar tillsammans med rektorer, lärare och elevhälsoteam. Du riktar dig till föräldrar med barn i åldersgruppen 6-12 år. Tillsammans med skola och vårdnadshavare vägleder ni till tidiga insatser inom socialförvaltningen där det förekommer oro kring barns sociala utveckling.

Gemensamt för båda verksamheterna är att du representerar hela socialförvaltningens verksamhet. Resurser och verksamheter, men också myndighetsutövningen. Du kan komma att fatta beslut enligt SoL. Du är modig, kreativ och jobbar för att hitta olika vägar för att arbeta förebyggande med dem som behöver oss mest. Regelbunden handledning ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig med Socionomexamen eller annan kandidatexamen som vi bedömer likvärdig. Vi ser det som starkt meriterande om du har arbetat inom socialtjänsten, antingen med myndighetsutövning eller på utförarsidan. Vi ser också gärna att du har arbetat förebyggande och främjande med socialt arbete, samt arbetat motiverande till förändring.

Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av MI, Nätverksorienterat arbetssätt och BBIC. Det är även meriterande om du har relevant utbildning eller erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har egen erfarenhet av, eller vistas i miljöer där det förekommer droger, kriminalitet och/eller psykisk ohälsa. Du ska brinna för samverkan och ha lätt för att skapa kontakter. Vi ser gärna att du talar fler språk än svenska. Gärna arabiska eller somaliska.

Eftersom dokumentation ingår i tjänsten behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift. Du behöver även ha goda IT kunskaper. Vi ser gärna att du har B-körkort då det är ett rörligt arbete men det är inget krav.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som är flexibel, initiativrik och trygg i dig själv och i din yrkesroll. Du trivs i mötet med människor och har lätt för att skapa öppna och förtroendefulla relationer med såväl familjer, kollegor och olika samhällsaktörer. Det är viktigt att du har en öppenhet inför mötet med vårdnadshavare av olika bakgrund/förutsättningar och kan se sociala normer ur olika perspektiv. Vidare är du en god kommunikatör och har ett prestigelöst förhållningssätt. Även fast du arbetar nära ditt team och att samverkan är en stor del i ditt uppdrag, behöver du trivas med att kunna arbeta självständigt.

Låter det här som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse.

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5105

Gör ansökan

Anställning

Arbetstider är dagtid och viss arbetstid kan ske under kvällar och helger.

Övrigt

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.