Lärare åk 1-3 Enöglaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Enöglaskolan är en mångkulturell skola som under tre år har fördubblat sitt elevantal och personalantal då vi har fått ett nytt högstadium. Just nu planeras det för en ny skola som ska stå färdig 2024.
Vi är i dagsläget 500 elever och 80 personal.Vi är en skolan från förskoleklass upp till åk 9, med fritids och förberedelseklass. Vi arbetar hårt för att elever ska känna sig trygga på skolan bland annat genom hög vuxentäthet samt aktiva raster där fritids är viktig personal.
Skolan ligger nära skolans centrum och har goda pendlingsmöjligheter från Västerås och Uppsala med hållplatsen nära skolan.
Skolan är organiserad i fyra arbetslag: F-3, 4-6, 7-9 och fritidshemmet. I arbetslaget samarbetar årskurserna i team runt resurser coh ämnen och har tid avsatt för det gemensamma planeringsarbetet och det kollegiala lärandet. Teamen har ansvar för att arbeta med det utvecklingsfokus som skolan har samt resultatuppföljning och analys.
Vi är måna om att ha bra läromedel för våra elever och använder oss av Ipads för de yngre och Chromebooks för de äldre.
Biträdande rektor ansvarar för elevstöd, en grupp bestående av lärarassistenter, speciallärare mfl som utifrån behov gör insatser i verksamheten, vi har också en heltidsanställd IT/Mediatekniker.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av din undervisning utifrån styrdokumenten. I arbetsuppgifterna ingår det att bedöma och dokumentera elevernas kunskapsutveckling i vårt digitala system. Läroplanens kapitel 1 och 2 ska vara väl synlig i din undervisning. I arbetsuppgifterna ingår även kontakt med vårdnadshavare och berörda myndigheter.

Utvecklingsfokus ligger just nu på lärmiljöer och att undervisa språkutvecklande i alla ämnen. Vi jobbar för att skapa en trygg skola för våra elever med bland annat hög vuxentäthet.

Kvalifikationer

Utbildning - Avgörande
Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i åk 1-3.


Du har förstått vikten av att resultat ligger till grund för vidare arbete i elevgruppen och är noga i din dokumentation av elevers utveckling. Att samarbeta med kollegor är naturligt för dig och du pratar "med" istället för "om". I personalgruppen går allvar och skratt hand-i-hand och man jobbar tätt tillsammans i både det som är jobbigt och roligt.
I kontakt med elever kan du anpassa dig så att ditt budskap blir tydligt och går fram, de verktyg som du eventuellt saknar är du ivrig på att lära dig. Att elever är olika är något som är självklart för dig.
När du stöter på motgång så hittar du sätt att vara motiverad och jobbar på mot målen tills dess att projektet/resultaten är uppnådda. Sjävklart tar du hjälp av andra - ingen förväntar sig ett ensamarbete.
Att hitta på kul och inspirerande aktiviteter kopplade mot målen är något du gör för att inspirera och utmana elever i sitt lärande. Du jobbar gärna med utemiljön och tror på att eleven gör rätt om den kan.


Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-04-05

Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   EN 1-3

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.