Produktionscontroller

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med fyra affärsområden, över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.

Vi har idag ett fjärrvärmenät i tätort Sandviken men vi värmer också kunder i Järbo och Storvik. Affärsområdet består av både Fjärrvärme och Stadsnät. Idag producerar Sandviken Energi all energi till fjärrvärmenätet själva medan i en inte allt för lång framtid kommer vi i ett nära samarbete med Gävle Energi få del av energin därifrån. I denna förändring behöver vi en ny medarbetare som håller i den affären.

Arbetsuppgifter

Sandviken Energi söker nu en affärsinriktad, engagerad och analytisk produktionscontroller som har ett stort intresse för energi och som ser det som en spännande utmaning att uppnå nya lösningar genom innovation, kompetens och samverkan.

Tjänstens huvudfokus är att optimera verksamheten på lång-, medellång och kort sikt tillsammans med övriga på affärsområdet. Baserat på kunskap om produktionsanläggningarna och tekniska förutsättningar, planerar vi och följer upp produktionen av fjärrvärme samt utvecklar den långsiktiga strategi som Sandviken Energi har.

Denna roll kommer ansvara för analys av samtliga direkta produktionskostnader och intäkter gällande bränsle, spillvärme, elinköp och försäljning, utsläppsrätter, skatter och nätavgifter. Som produktionscontroller är man även ansvariga för rapportering av statistik gällande produktionsdata, både internt och externt.

Kvalifikationer

Sandviken Energi vill förstärka med en engagerad produktionscontroller som trivs i gränslandet mellan teknik och ekonomi. Detta betyder att den rätta kandidaten antingen är ingenjör med ett stort intresse för ekonomi och finansiella frågor eller ekonom med starkt tekniskt intresse. Vidare har du har några års erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete. Goda kunskaper i Excel är ett krav. Erfarenhet av energibranschen eller industri från utbildning eller arbetsliv är meriterande.

Tvärfunktionella relationer och samarbete är centralt i rollen. Därför tror vi att rätt sökande är trygg i sociala sammanhang. För denna tjänst söker vi en person som är nyfiken och har en drivkraft att kontinuerligt utveckla sin kompetens och roll inom bolaget. Stor analytisk förmåga och intresse att förstå och lära sig verksamheten är grundläggande egenskaper för att fullt ut trivas i rollen, eftersom den innehåller analys, återkommande rapportering och kalkylering. Rätt person är också mycket noggrann och strukturerad i sitt arbete.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   343-23

Gör ansökan

Anställning

1

Övrigt

I den här rekryteringen samarbetar Sandviken Energi med Jefferson Wells och du kommer att bli anställd hos Sandviken Energi. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mats Andersson på telefonnummer: 026-66 30 22 eller via e-post: mats.andersson@jeffersonwells.se