Är du vår nya ekonom?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge kommun är en framtidsinriktad kommun. Här finns visioner om framtiden och mycket är på gång. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Våra anställda möter borlängeborna i livets alla skeden. Att jobba hos oss är att spela en viktig roll i Borlänges utveckling.

Vill du bli vår nya kollega? På ekonomikontoret i Borlänge kommun arbetar idag närmare 40 medarbetare. Sektorstöd är en enhet på ekonomikontoret som består av 13 medarbetare och en chef. Enhetens uppdrag är att verka för en långsiktigt hållbar finansiering av kommunens verksamheter genom att stödja kommunens sektorer i frågor såsom budget, uppföljning, prognoser, redovisning och verksamhetsutveckling.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som ekonom ger du verksamhetsanpassat ekonomi- och controllerstöd till kommunens sektorer. Vi erbjuder en spännande tjänst där du arbetar nära de verksamheter du stödjer.
I dina arbetsuppgifter ingår kvalificerade ekonomiuppgifter som redovisning, budget, prognoser och bokslut. I uppdraget ingår också att stödja chefer inom organisationen med verksamhetsplanering och uppföljning. Det är bra om du har tidigare erfarenhet av analysarbete.

Utöver det verksamhetsnära stödet finns ett behov av övergripande analyser och utvecklingsarbete, det är därför viktigt att du har viljan och engagemanget att jobba med ständig förbättring och utveckling av verksamhet och rutiner.

I gruppen sektorstöd träffas vi varje vecka (digitalt eller fysiskt) och du har då också möjlighet att bolla frågeställningar tillsammans med dina kollegor. Vi lär av varandra och hjälper varandra. Tillsammans löser vi det mesta.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete är ett krav, gärna från en större organisation.

Du ska ha god pedagogisk förmåga och vara bra på att bygga relationer. Du behöver vara engagerad och strukturerad och på egen hand kunna planera och lägga upp ditt arbete efter årets tidplan. Vi värdesätter särskilt att du är positiv och har förmåga att se möjligheter och lösningar.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1082901

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.