Organisationskonsult

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Personalavdelningen är en av fem avdelningar inom Kommunstaben och har det samordnade arbetsgivaransvaret i Luleå kommun.

På personalavdelningen är vi ett team bestående av två organisationskonsulter, sex HR- strateger, tre HR-konsulter, två handläggare, verksamhetsutvecklare och personalchef.

Nu söker vi en organisationskonsult till vårt team!

Arbetsuppgifter

Som Organisationskonsult arbetar du inom chef-och ledarutvecklingsområdet utifrån personalavdelningens och Kommunstabens uppdrag, både taktiskt, operativt och strategiskt på kommunövergripande nivå.

Arbete innebär bland annat att du:
- Stödjer kommunens chefer i deras utveckling genom att samordna och leverera professionellt och konsultativt stöd utifrån behovs- och målsgruppsanalys.
- Ansvarar för planering, utveckling och utförande av kommunens ledarutvecklingsprogram
- Leder arbetet med förankring och implementering av andra ledarutvecklings- och organisationsutvecklingsinsatser på en taktiskt och strategisk nivå.

Du kommer tillsammans med dina kollegor på Kommunstaben ha en ledande roll i att stödja Luleå kommuns alla verksamheter att utveckla en kultur baserad på tillitsbaserad styrning och ledning samt ingå i andra tvärfunktionella team inom kommunen.

Utgångspunkten för uppdraget är verksamheternas behov samt kommunens mål och strategier.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen med inriktning mot beteendevetenskap, organisation, psykologi eller ledarskap samt lång erfarenhet att leda och samordna chefer och medarbetare i utvecklingsprocesser och förändringsarbete. Du har erfarenhet av att omsätta dina teoretiska kunskaper inom organisation och ledarskap i praktiskt arbete samt är väl förankrad i aktuell forskning och metodutveckling inom området.

Vi söker dig som har god självkännedom, integritet och ett reflekterande förhållningssätt. I denna roll är kontaktytorna många och för att bli framgångsrik i rollen behöver du ha god förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt trivas såväl i mindre dialoger som inför större grupper. Du samarbetar bra med andra människor samtidigt som du även trivs med att arbeta på egen hand och att själv driva ditt arbete framåt.

Du har en välutvecklad strategisk förmåga samtidigt som du uppskattar att arbeta operativt och administrativt.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i större organisationer.

Som person är du genuint intresserad av mänskligt beteende och dess inverkan på verksamhetens mål och resultat. Av andra upplevs du trygg och konkret samtidigt som din energi och ditt engagemang lockar andra att vilja och våga. Det är din gedigna erfarenhet av att arbeta med individ och grupp som avgör om du är rätt person för uppdraget.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Referensnummer:   A1027907

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb