Lärare i Ma/No

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

I område Centrum finns två F-6 skolor, Haganässkolan och Rågenskolan med 280 resp 230 elever. I området har vi även sju förskolor.

Samarbetet mellan områdets förskolor och skolor ger oss många fördelar och områdets skolor och förskolor samarbetar med varandra i många avseenden.


Arbetsuppgifter

Är du den lärare och kollega som vi på Haganässkolan i Åstorp söker efter? Tror du på varje elevs möjlighet att lyckas oavsett förutsättningar? Tror du att på att elever utvecklas genom att använda sin, din och andras fulla potential? Då har vi tjänsten för dig!

Du kommer att arbeta som Ma/No-lärare och tillhöra ett av våra F-3 arbetslag. Som det ser ut nu kommer du att undervisa i Ma/No i både våra blivande 2:or för att kunna samplanera din undervisning. Du kommer också att vara mentor för en av 2:orna. Dina kollegor i arbetslaget är alla behöriga lärare som undervisar inom de ämne de har behörighet för.

Du kommer förutom att ingå i ett F-3 arbetslag även att bli en del av Haganässkolans härliga medarbetarskara. Skolan där du på riktigt får möjlighet att göra skillnad för våra elever.

Du tror att alla kan och vill lyckas och att det är du tillsammans med dina kollegor som skapar förutsättningarna både för elever, kollegor samt dig själv.

Just nu är en "ny Haganässkolan" på ritbordet. Skolan håller på att forma ett nytt arbetssätt som ska prägla hela skolan från förskola till årskurs 6. Detta arbetssätt ska harmoniera med "nya skolan". Vi kommer gruppera eleverna utifrån deras utveckling, deras behov och deras intressen. Vi kommer inte att som traditionellt automatiskt att gruppera dem utifrån att de har samma ålder. För oss är det viktigt att verkligen utgå från eleven och att verkligen leva upp till läroplanen. Det innebär också vårt arbetssätt kommer att innefatta ämnesövergripande arbete. Hörnpelarna i arbetssättet kommer att vara värdeskapande pedagogik, inkluderande lärmiljöer och OECD´s 21 century skills.

Kvalifikationer

Som person är du lösningsfokuserad, utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.

Du har ett positivt förhållningssätt till eleven och har stor förmåga att se elevers möjligheter och kompetenser. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer och har ett genuint gott bemötande.

Du har god samarbetsförmåga och en drivkraft att arbeta tillsammans med kollegor för att alla elever ska lyckas.
Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Du är självständig och trygg i din kompetens och tar ansvar och ser samarbete som en viktig del för att lyckas med uppdraget. Du arbetar med värdegrund och främjande av elevernas sociala samspel och har en helhetssyn på elevernas lärande och utveckling.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-15

Heltid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1137619

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för anställning i Åstorps kommun behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.