Samordnare till stödboende för ungdomar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du ha ett flexibelt, utmanande och meningsfullt arbete där du får möjlighet att göra skillnad för andra? Då har du nu möjligheten att skicka in en ansökan om att få arbeta som samordnare på vårt stödboende för ungdomar!

Individ och familjeomsorgen (IFO) i Borlänge kommun driver idag både stödboende och HVB-verksamheter. Våra 5 boenden i egen regi är samlade inom vår boendeenhet som ligger organisatoriskt under enheten för sociala insatser där även vår öppenvårdsenhet är organiserad. Boendena inom IFO ansvarar för psykosociala stödinsatser i och utanför boendena samt för behandlingsinsatser. Vi arbetar med både vuxna och ungdomar. Varje boende har en samordnare eller behandlingsansvarig som arbetar i nära samverkan med varandra och har ett gemensamt forum där de kontinuerligt ses för att samverka över gränserna.

Vi söker nu en vikarierande samordnare till vårt stödboende för ungdomar. Vårt stödboende vänder sig till ungdomar 16-20 år som är aktuella inom socialtjänsten och har ett behov av boende samt psykosociala stödinsatser av personal. Vår personal arbetar dag, kväll och helger på ett rullande schema där samordnaren arbetar dagtid. Verksamheten ska erbjuda en trygg och välfungerande miljö som ungdomarna bor och verkar i, där målet är att ungdomarna blir självständiga, självförsörjande och trygga vuxna. Verksamheten ska bedrivas på ett rättssäkert sätt där ett respektfullt bemötande och ungdomarnas behov är i centrum. Huvuduppdraget är att se till att ungdomarna får den omsorg och stöd de behöver samt att skapa de förutsättningar just de behöver för att skapa ett självständigt liv. Det är ett utvecklande, utmanande och roligt arbete.

Vi arbetar individuellt med varje ungdom utifrån upprättade vård- och genomförandeplaner i nära samverkan med handläggare från socialtjänsten. Arbetet innebär motiverande samtal, psykosocialt och praktiskt stöd i vardagen, kontakter med skola/sysselsättning samt samverkanspartners. Hos oss behöver man vara lugn och trygg i sig själv samt kunna vägleda, vara uppsökande och finnas till hands för våra boende i deras resa till ett självständigt liv.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund utgör en viktig ledstjärna i vårt arbete.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Arbetet som samordnare innebär att tillsammans med biträdande enhetschef leda, fördela och organisera det dagliga arbetet och verksamheten som helhet. Du är operativt ansvarig för innehållet i verksamheten vad gäller att planera, leda, samordna och kvalitetssäkra. Arbetet innebär mycket samverkan genom kontakt och återkoppling till myndigheter, kommuner och civilsamhället i övrigt. Mycket av ditt dagliga arbete är att handleda och coacha personalen i deras arbete med ungdomarna som bor hos oss för att de ska utvecklas och bli självständiga individer samt nå sina individuella mål.

Du kommer att ha ett in och- utskrivningsansvar vilket också gör att du har ett helhetsansvar för att den insats och det planerade stöd som överenskommits med den placerande socialtjänsten för varje enskild ungdom också genomförs. Boendet står även under IVOs kontroll där du utifrån din roll som in och utskrivningsansvarig är med vid den årliga inspektionen samt vid behov har en kontakt och återkoppling med dem. Men även en del andra administrativa uppgifter ingår så som schemaplanering, vikarieanskaffning, fakturahantering, inköp mm.

I det här jobbet är ingen dag den andra lik och du kommer ständigt att utmanas i att hitta nya kreativa lösningar och att fatta egna beslut. Ibland behövs snabba beslut fattas då något oväntat händer som behöver tas omhand omgående. Det ingår även naturligt i rollen att ha gränssättande samtal med ungdomar tillsammans med personal som kan vara utmanande där det är viktigt att bibehålla lugnet och vara trygg i sig själv.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som är socionom eller har en beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller liknande utbildning som bedöms relevant för tjänsten (dock minst 3-årig högskole/universitetsutbildning).
• Minst två års arbetslivserfarenhet.
• Har förmåga att leda och organisera andras arbete samt har erfarenhet av en arbetsledande funktion.
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Kunskaper om arbetsmarknaden och civilsamhället.
• Kunskaper om myndigheters ansvar och lagstiftning (t ex Arbetsförmedlingen, socialtjänsten).
• Mycket god förmåga att samarbeta.
• Tycker om att arbeta motiverande och coachande
• God samtalsvana.
• Är självständig och van att ta egna beslut.
• Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.

Som person är du trygg i dig själv, har goda etiska värderingar, är strukturerad, ansvarstagande, gillar utmaningar och är drivande. Viktigt är att du kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling samt att du har en förmåga att hantera ibland svåra situationer. Du har förmågan att tillföra entusiasm, engagemang och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten samt hos dina medarbetare. Du är van att ta egna beslut och har en erfarenhet av en arbetsledande position. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:
• Ledarskapsutbildningar.
• Erfarenhet av barn- och ungdomsarbete, särskilt inom socialtjänsten och/eller inom HVB/stödboende. Myndighetsutövning inom socialtjänst är också meriterande.
• Utbildning i MI- motiverande samtal, Signs of safety och BBIC, barns behov i centrum.

Körkort B är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-10-01

Tidsbegränsad till: 2022-09-30

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1040210

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.