Vi söker en ekonomihandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Malung-Sälens kommun söker en ekonomihandläggare, med anledning av en förväntad pensionsavgång, med placering på vårt ekonomikontor.

Ekonomikontoret ingår i kommunstyrelseförvaltningen och består av ekonomi- och upphandlingsenheterna. Vi ansvarar för planering- och uppföljning av kommunens budget och ekonomi samt säkerställer att redovisningen håller god kvalitet. Kontoret ansvarar även för övergripande upphandlingar inom Malung-Sälens kommun.

Som ekonomihandläggare arbetar du i huvudsak med kundfakturering till externa och interna kunder samt leverantörsfakturahantering av inkommande fakturor med bland annat kontering och internkontroll. I rollen ingår vissa systemadministrativa uppgifter och att vara behjälplig med övriga ekonomiadministrativa uppgifter på ekonomienheten. I frågor rörande kund- och leverantörsfakturor ingår även att stödja våra verksamheter och förvaltningar samt ha kontakt med leverantörer, kunder och medborgare. Vidare ingår i tjänsten att vara ersättare för dagbokföring av in- och utbetalningar med tillhörande utredningar, momsrapportering, vissa avstämningar, påminnelse- och kravhantering.

Du har en viktig roll i att ge service till kunder och medborgare inom det ekonomiadministrativa området. I rollen ingår samarbete på många plan med både dina närmaste kollegor och andra. En del av vårt uppdrag är även att utveckla rutiner och metoder, där du som ekonomihandläggare bland annat kommer ingå i vår e-handelsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieexamen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande kunskaper om ekonomi förvärvade på annat sätt. Du behöver ha god vana av att arbete i ekonomi- och e-handelssystem samt god kompetens inom Excel och övriga Officeprogram.

Arbetslivserfarenhet inom ekonomihandläggning/administration ses som meriterande, särskilt om du har erfarenhet av ekonomiarbete inom kommunal förvaltning/offentlig sektor.

Som person är du noggrann, strukturerad och har hög ansvars- och servicekänsla. Din förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift är god.

Du arbetar bra tillsammans med andra, är självgående, initiativrik och trivs både att arbeta med omväxlande och repetitiva arbetsuppgifter. Du bör även vara intresserad av att delta i utveckling av verksamheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Tillsvidare. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   A1143886

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.