jobb just nu!

Utvecklingsinriktad arbetsterapeut till AMA

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd samt vuxenutbildning. Här finns också samordningen av kommunens operativa flyktingmottagande och vissa integrationsinsatser. Målet med förvaltningens verksamhet är att bidra till att få fler personer till egen försörjning bland annat genom olika arbetsmarknadsinsatser eller studier, ofta i samarbete med andra aktörer. Vi är vägledare på invånarnas förändringsresa.

AMA är en kommunal arbetsmarknadsinsats som bedriver ett antal varierande arbeten såsom paketering, montering, café, verkstad, städ, snickeri, transport, textil samt ett flertal utelag inom naturvård. Enheten har också verksamhet på ReTuna i form av AMA Outlet, Returen och Café Returama. Enheten består av fem olika team. I vårt uppdrag så ingår det även att tillhandahålla platser för arbetsförmågeutredningar. AMA har idag ca 220 kommunala arbetsmarknadsanställningar samt 40 st ordinarie personal.

Arbetsuppgifter

För dig som är utvecklingsintresserad och gillar att bli utmanad varje dag är det här rätt jobb!

Som arbetsterapeut arbetar du och din kollega med att göra arbetsförmågeutredningar på uppdrag av olika enheter inom kommunen och Arbetsförmedlingen. Vi arbetar utefter ett eget framtaget arbetssätt OiL (Occupational Therapy investigations in the labour market). Du genomför intervjuer, olika typer av tester, och observationer. Du använder AMA:s arbetsplatser för observation i aktivitetsutförande. Därefter gör du en bedömning av personens arbetsförmåga och skriver en rapport till uppdragsgivaren. Du arbetar i nära samarbete och har kontinuerlig dialog med arbetsledare, handledare eller arbetsspecialister. Andra viktiga samarbeten rör aktörer som kan involveras kring en persons arbetsförmåga. I rollen ingår även att handleda studenter och att ta emot studiebesök och berätta om vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är driven, nyfiken och flexibel. Du har problemlösningsförmåga och kan fokusera både på individ och organisation.

Du är legitimerad arbetsterapeut och har kunskap om journalföring enligt hälso och sjukvårdslagen. Vidare är du duktig på att uttrycka dig på svenska i tal och i skrift. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med arbetsmarknadsfrågor och om du har kunskaper om ergonomi. Annat som vi värdesätter är tidigare erfarenhet av utredningar och bedömningsverktyg. B-körkort är ett krav i denna tjänst.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5029

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.