jobb just nu!

Vi söker en medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) till Lekebergs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:
• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalcykel med bruttolöneavdrag
• Personalbil med bruttolöneavdrag
• Lärare har möjlighet till semestertjänst


Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg med hemtjänst och särskilda boenden,
LSS/socialpsykiatri, samt stöd och rådgivning till barn och vuxna inom individ- och familjeomsorgen. Vi har för närvarande
ca 250 medarbetare sammanlagt.
Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra
bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare och patienter är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas.
Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) i kombination med arbete som anhörigkonsulent. Anställningen är på heltid och uppdelad 50% MAS samt 50% anhörigkonsulent. Du kommer att ha möjlighet att påverka utformningen av tjänsten.

I rollen som MAS kommer du att ha en central och viktig roll i kommunens arbete med hälso- och sjukvårdsfrågor. Arbetet innehåller en stor variation av arbetsuppgifter och du arbetar främst på uppdrag av, och i nära samverkan med, chefer inom socialförvaltningen.

I arbetet ingår bland annat att:
- ansvara för patientsäkerheten enligt gällande lagar och författningar
- granska och följa upp verksamheterna utifrån gällande lagkrav och på uppdrag av förvaltningschef för socialförvaltningen samt föreslå förbättringsåtgärder utifrån identifierade brister
- analysera patientsäkerhetsarbetet och omsätta resultatet i verksamheten för att förbättra patientsäkerheten
- informera om lagar och riktlinjer samt utvecklingen inom patientsäkerhetsområdet

Du ingår i nätverk på lokal och regional nivå där du samverkar med andra MAS:ar och olika aktörer inom hälso- och sjukvården.

I rollen som anhörigkonsulent har du i uppdrag att planera och genomföra stödsamtal till anhöriga, ge vägledning och lotsa vidare till olika instanser samt vägleda i olika frågor inom anhörigstöd.
Du planerar och är samtalsledare i anhöriggrupper, ger information om anhörigstöd samt medverkar för fortsatt utveckling av anhörigstöd. Du arbetar i nära samarbete med anhöriga, intresseorganisationer och andra lämpliga samarbetspartners.

Kvalifikationer

Du som söker ska:
- vara legitimerad sjuksköterska med flerårig erfarenhet
- ha b-körkort
- vara väl förtrogen med lagstiftningen inom hälso- och sjukvård

Det är meriterande om du har:
- erfarenhet från utvecklings- och utredningsarbete
- erfarenhet från MAS-rollen eller om du haft tjänstgöring i en ledande ställning som exempelvis chef, projektledare eller samordnare
- utbildning inom samtalsmetodik, motiverande samtal (MI) eller liknande
- erfarenhet från kommunal verksamhet

Som medarbetare är du initiativtagande och har förmåga till självständigt ställningstagande och har mod att agera efter egen bedömning. Du är flexibel, kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet sker i samverkan med förvaltningsgruppen och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du arbetar systematiskt och metodiskt och är intresserad av att kvalitetsutveckla verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
50% MAS 50% anhörigkonsulent

Ansökan

Referensnummer:   A823603

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.