jobb just nu!

Förskollärare, Björkparkens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt- spännande att vara!
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- fria pedagogiska måltider
- fria arbetskläder utomhus
- egen arbetsdator
- schemalagd pedagogisk utvecklingstid
- digital lärplattform
- digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Björkparkens förskola ligger lummigt inbäddad i grönskan i närheten av Göransson Arena. Närheten till skogen erbjuder barnen en spännande och lärorik närmiljö. Lokalerna är ljusa och väl anpassade för förskoleverksamhet. Förskolan har två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år. Personalen består av förskollärare och barnskötare. Vi lägger stor vikt vid ett gott arbetsklimat som präglas av öppenhet, glädje och ett gott bemötande. Förskolan har eget tillagningskök där vår kokerska arbetar.

Arbetsuppgifter

Björkparkens förskola arbetar med förskolans läroplan i fokus och skapar möjligheter för nytänkande kring arbetssätt och arbetsformer. Vi strävar efter en god pedagogisk lärandemiljö, där barnen ges inflytande över sin vardag och får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Den pedagogiska atmosfären präglas av samspel och lyhördhet där barnen ges möjlighet till inflytande och delaktighet. Du har ett stort intresse av att tillsammans med andra förskollärare utmana barnen i deras lärande. Du förväntas ha ett reflekterande förhållningssätt och tillsammans med övrig personal dokumentera, följa upp och utvärdera för att vidareutveckla utbildningen.
Vi kan erbjuda en stimulerande anställning i en god lärande miljö!

Kvalifikationer

* Har lärar-/förskollärarexamen med behörighet att arbeta i förskolan och du har även legitimation. Om du är nyutexaminerad kommer en introduktionsperiod med mentor planeras.
* Är flexibel, positiv och har ett stort engagemang
* Har ett intresse och en nyfikenhet att utveckla barns lek och lärmiljöer
* Har ett positivt förhållningsätt i mötet med människor
* Har lätt för att samarbeta med barn, medarbetare och vårdnadshavare
* Är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har goda kunskaper i pedagogisk dokumentation
* Använder digitala verktyg i undervisningen samt i din dokumentation

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-10-01

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   863-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.