jobb just nu!

Familjerättssekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Socialtjänstens utredningsenhet arbetar med barn och unga mellan 0-18 år och deras familjer. Enheten är uppdelad i olika team; Mottaget, Utredande socialsekreterare, Familjehem, Familjerätt samt Mottagandet av ensamkommande barn.

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare i Eslöv arbetar du med samtliga inom området förekommande arbetsuppgifter som: vårdnads-, boende- och umgängesutredningar, adoptionsärenden, faderskapsärenden och samarbetssamtal. Vi strävar efter att vara två handläggare i de flesta ärenden och har för närvarande fokus på att göra barnen mer delaktiga i utredningsprocessen.

Rollen som samtalsledare innebär att hjälpa föräldrar till ett gott samarbete om sina barn.
Samtalen innefattar bland annat hantering av kommunikationsproblem och konflikter.

Du kommer också att erbjudas goda utvecklings- och fortbildningsmöjligheter samt handledning med andra familjerättssekreterare.

Kvalifikationer

Formellt krav är att du har socionomexamen. Det är vidare önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av arbete inom socialtjänsten i allmänhet och inom det familjerättsliga området i synnerhet. Har du steg ett-utbildning eller liknande vidareutbildning i samtalsmetodik är detta meriterande.

Som person är du strukturerad, analytisk och du kan uttrycka dig väl i skrift och språk. Du har ett intresse av utvecklingsarbete och håller dig uppdaterad med aktuell forskning inom området.

Ditt arbete präglas av god kvalité, gott bemötande och en hög servicenivå. Du bidrar aktivt till verksamhetens uppsatta mål. Vi söker dig som kan bidra med en positiv attityd och skapa goda relationer.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C24262 - 2019

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida;
http://www.eslov.se/kommunpolitik/eslovskommunsomarbetsgivare/vartarbetsgivarerbjudande

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma Recruit 0771-10 10 29.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.