Civilingenjör / Miljövetare energieffektivt hållbart byggande

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi vill bidra till ett hållbart samhälle med bra boende i livskraftiga miljöer. Boverket har sitt huvudkontor placerat i Karlskrona, med ett mindre kontor i Malmö. Idag arbetar cirka 260 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till att utveckla samhället i en hållbar riktning? Boverket har för närvarande flera spännande och prioriterade uppdrag kopplat till hållbarhet och cirkularitet i byggande. Boverket har bland annat fått ett uppdrag av Regeringen att inrätta och förvalta ett informationscentrum för hållbart byggande med fokus på energieffektiviserande åtgärder i befintliga byggnader. Vi har också fått ett regeringsuppdrag som ska arbeta för ökad cirkulär ekonomi. Samtidigt presenterar EU-kommissionen nu ett förslag på vilka ändrade regler som ska gälla för byggnader för att bli mer energieffektiva och uppnå klimatneutralitet 2050. Vi söker därför förstärkning med en eller flera nya kolleger till våra team, för anställning fram till och med sista december 2022.

Hos oss kommer du att få arbeta med samspelet mellan juridiken och praktiken i syfte att medverka till förbättringsarbete inom hela bygg- och fastighetssektorn. Du bidrar med din drivkraft och kunskap inom området energieffektivitet, cirkulär ekonomi eller bidrar till hur EUs förslag till reglering bäst implementeras i Sverige. Konkret innebär arbetsuppgifterna till stor del utredningsarbete, med rapportskrivning och vägledningstexter som följd. En viktig uppgift i de olika uppdragen är att samverka med kollegor, Energimyndigheten, bransch och akademin för att nå bästa resultat. Inom dina områden använder du, och utvecklar, dina erfarenheter och ditt kontaktnät inom energi, bygg, miljö och hållbarhet. Du kan också komma att involveras i andra uppdrag som kommer till Boverket under 2022, kopplat till din kompetens inom teknik eller miljö.

Anställningen är placerad vid Boverkets huvudkontor i Karlskrona. På Boverket finns möjlighet för dig som medarbetare att teckna överenskommelse om att arbeta på distans upp till 49% av arbetstiden, förutsatt att arbetsuppgifterna tillåter detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en vilja att arbeta med den kommande stora förändringen av samhället mot klimatneutralitet. Det är särskilt värdefullt om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare eller har särskild kunskap inom något av de berörda områdena. För att passa i rollen har du aktuell kunskap om byggnaders energieffektivisering och hållbart byggande och/eller cirkulär ekonomi. Din utbildningsbakgrund är en lämplig akademisk grundexamen, gärna teknisk, till exempel som väg- och vatteningenjör eller maskiningenjör med energiinriktning, alternativt miljövetare. Du kan också ha en liknande utbildning inom miljö- och hållbarhet kombinerat med gedigen erfarenhet inom relevant område som kan bedömas som likvärdig.

Då arbetet sker i samverkan, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift på svenska. Du har en god förmåga att kommunicera komplexa frågor effektivt till olika målgrupper och kan bygga relationer med samarbetspartners från olika bakgrund. Det är särskilt värdefullt om du har kompetens att skriva webbtexter. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och att arbeta självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga förmågor.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statsanställd och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Placeringsort: Karlskrona.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   6654/2021

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.