jobb just nu!

Ansvarig för den skadeförebyggande verksamheten, Räddningstjänsten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Räddningstjänsten Söderåsen är en organisation i Nordvästra Skåne med ca 75 anställda (varav drygt 10 personer på heltid/dagtid idag som i en nya organisationen skall bli 26) som verkar i Åstorps och Klippans kommuner under en gemensam räddningsnämnd. Området är dynamiskt med ett välutvecklat utbud av handel, kultur, service, industri och utbildning. Vårt uppdrag är att sträva efter att alla ska känna sig trygga och säkra i nära samarbete med kommuninvånarna. Vår egen utryckningsverksamhet består idag av tre deltidsstyrkor (Klippan, Ljungbyhed och Åstorp) samt ett samverkansavtal med en frivillig brandkår (Kvidinge). Söderåsens nya organisation skall ha en heltidsorganisation i Klippan och deltid i Åstorp och Ljungbyhed. Vi samarbetar tätt med övriga 10 kommuner inom Familjen Helsingborg.

För att kunna möta framtidens krav söker vi nu ytterligare medarbetare som vill vara med och leda och utveckla Räddningstjänsten Söderåsen. Här får du möjlighet att arbeta med ett brett och varierat uppdrag med stora möjligheter till personlig utveckling.

Arbetsuppgifter

En spännande tid väntar med införande av heltidsbemanning inom Räddningstjänsten Söderåsens insatsområde med utgångsplacering i Klippan. Satsningen är unik i sitt slag och kommer att innebära att vi ställer om en av våra tre brandstationer från deltidsbemanning till heltidsbemanning med komplettering av delar av befintlig deltidspersonal inom stationsområde Klippan.

Som ansvarig för det förebyggande arbetet på Räddningstjänsten Söderåsen förväntas du leda och utveckla den skadeförebyggande verksamheten. Tjänsten innebär också möjligheter till utveckling inom områdena.

Vill du vara med och skapa vår nya organisation?

Kvalifikationer

Vi söker en person som har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och en stark drivkraft att självständigt och i samarbete med andra driva utvecklings frågor. I tjänsten ingår det områdesansvar för det skadeförebyggande arbetet i Åstorp/Klippans kommuner i Räddningstjänsten Söderåsen.

För att kunna utföra ett gott arbete som ansvarig för det förebyggande arbetet ska du ha god administrativ förmåga samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi söker dig som har MSB:s utbildning lägst tillsyn A.

Du ska ha lägst B-körkort.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A964736

Gör ansökan

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden, förmåner och friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.