Socialsekreterare till Socialjouren

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du ha ett betydelsefullt arbete där du verkligen får möjlighet att använda dina kunskaper och förmågor fullt ut?

Socialjouren i Dalarna är lokaliserad i Borlänge och bedrivs i Borlänge kommuns regi. Vi arbetar för samtliga 15 kommuner i Dalarna med huvuduppdraget att utföra myndighetsutövning efter kontorstid. Arbetet på socialjouren innebär myndighetsutövning utifrån SoL, LVU samt LVM. Socialjouren finns tillgänglig vid akuta situationer inom ramen för ansvarsområdet mellan kl 16:00-8.00 på vardagar och dygnet runt under helgdagar. Socialjouren har ett nära samarbete med polismyndigheten samt sjukvården och nås via larmnumret 112.

Ett stort ansvar vilar på våra axlar, vi möter människor i utsatta situationer där vi behöver vara den trygga och vägledande punkten för dessa individer. Vi är ett tight team med en fantastisk gemenskap där det stödjande och öppna klimatet präglar vår arbetsvardag.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Socialjouren består av 4 ordinarie medarbetare som arbetar i par, en befinner sig på plats i jourens lokal och en i det egna hemmet i bakjour. Utöver detta finns en beredskapsgrupp om 7 personer som under helger turas om att ha beredskap i det egna hemmet. Vi hanterar akuta situationer och finner alternativa lösningar för människor som ligger inom Socialtjänstens ansvarsområde och som inte kan vänta till ordinarie öppettider.

Som socialsekreterare i socialjouren kommer du tillsammans med en kollega som har bakjour hemifrån hantera inkommande ärenden som rör barn enligt SoL och LVU, skyddsbedömningar, kvinnofridsärenden samt LVM. Arbetet sker både via telefonsamtal och via hembesök. Vi har ett nära samarbete med andra instanser som finns kopplat till uppdraget fram till närmaste vardag då ansvarig kommun tar vid.

Dina arbetstider är förlagda under kväll, natt och helger, det förekommer dagtidspass i anslutning till möte, handledning, utbildning mm.

Kvalifikationer

För att kunna utföra arbetet med god kvalitet och på ett rättssäkert sätt söker vi dig med socionomexamen alternativt du som har utbildning som överensstämmer med behörighetskraven för den sociala barn- och ungdomsvården. Du har gedigen erfarenhet av socialt arbete med myndighetsutövning samt erfarenhet och goda kunskaper om LVU, LVM och SoL, har du erfarenhet av arbete med våld i nära relationer är det en fördel. Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda engelskkunskaper. God datavana och B-körkort är krav för tjänsten.

Vi söker en trygg och lugn person som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer med människor i utsatta situationer. Du ser möjligheter och har en god förmåga att hitta lösningar och fatta självständiga beslut utifrån individens förutsättningar och behov. Vår verksamhet är i ständig utveckling och därför är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt och att du genuint vill vara med och bidra i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Avslutningsvis ser du dig själv som en lagspelare som är duktig på att samarbeta både internt och externt.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1037965

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.
Kväll, natt och helger.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.