Vi söker lärare i fritidshem på Tjörnarps skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Välkommen till Enebackeskolan och Tjörnarps skola - skolområdet som arbetar för att sätta eleven i första rummet. Vårt skolområde består av en F-6-skola som finns i centrala Höör och den lite mindre landsbygdsskolan i Tjörnarp. Tjörnarps skola är den lilla skolan där ca 50 elever får sin undervisning i årskurserna F-3. Några klasser organiseras i åldershomogen grupp och någon årskursvis. Vi söker nu lärare i fritidshem/fritidspedagog tillsvidare till vår skola i Tjörnarp med tillträde i augusti.

Barn- och utbildningsnämnden i Höörs kommun arbetar under innevarande mandatperiod med tre prioriterade mål för Höörs skolor:

- Ökad skolnärvaro
- Trygg miljö för lärande
- Tillgängliga lärmiljöer

Arbetsuppgifter

För oss på skolan är värdegrunden central. Eleverna får vara kreativa via lek, tematiska arbeten, projekt och varierade aktiviteter såväl inne som ute. Här är du som engagerad personal viktig.

Vår fritidsverksamhet levererar idag en lärmiljö i egna lokaler med fokus på den utforskande och kreativa eleven. Hos oss ses lek och lärande som en tillgång, där eleven är en tillgång i verksamheten. På fritids arbetar vi för meningsfullhet för eleven, där elevinflytandet är av största vikt. Som lärare i fritidshemmet ansvarar du för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleverna känner nyfikenhet och lust att lära.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver att du:
- Är legitimerad lärare

I rollen som lärare i fritidshem arbetar du utifrån aktuella styrdokument och ansvarar för planering, genomförande och dokumentation. I uppdraget ingåräven att vara en aktiv del i rastverksamhet utifrån meningsfulla raster. Under skoldagen stödjer du elevernas kunskapsutveckling vilket fortsätter i fritidshemmet.

För att lyckas i rollen är du öppen, social och vill arbeta i team. Du drivs av att se elever utvecklas så långt som det är möjligt efter deras förutsättningar. Du har förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du tar ansvar och är trygg och tydlig i din roll som pedagog, vill vara med och arbeta för en tillgänglig lärmiljö och har ett stort intresse av och vilja att utveckla verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Höstterminen 2022 eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   118/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.