jobb just nu!

Projektledare med kunskap om hedersproblematik till Barnahus

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hösten börjar närma sig och kanske har du funderat på att ta dig an en ny utmaning? Nu har du chansen!

Barnahus i Dalarna söker nu en självgående projektledare som under ett år kommer leda det viktiga arbetet med att skapa en sammanhållen och länsövergripande struktur för hur vi tillsammans ska arbeta med frågor som rör hedersproblematik, prostitution och människohandel. För att lyckas i rollen krävs ett starkt inre driv, där du har en förmåga att själv se och avgöra vilka vägar du behöver ta för att komma framåt!

Du kommer bli en del av Barnahus i Dalarna som har uppdraget att erbjuda barn, som varit utsatta för våldsbrott i nära relationer och sexualbrott oavsett relation, ett omhändertagande som är anpassat utifrån barnets behov. Vi samordnar varje ärende, med berörda parter för att skapa en trygg miljö för barnet.

Vår värdegrund fungerar ledstjärna i allt vi gör och vi ser det som en självklarhet att den tilltalar även dig, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Det är ett länsövergripande uppdrag där du inledningsvis kommer genomföra en baskartläggning inom socialtjänst och skola för att undersöka hur behovet av stöd och kunskap ser ut gällande hedersproblematik, prostitution och människohandel. Detta hoppas vi ska kunna skapa en tydligare bild över vilket konkret handläggningsstöd som saknas idag och vad vi behöver inför framtiden. Det är i huvudsak ett strategiskt uppdrag men för att skapa ett värdefullt kunskapsutbyte mellan dig, övriga samverkansparter och de två samordnarna som arbetar på Barnahus i Borlänge kommer du även att vara behjälplig med din expertis i specifika ärenden. Du kommer vara kontaktperson mellan Barnahus och de nationella och lokala samverkansaktörerna som är knutna till uppdraget. Vår förhoppning är att ditt arbete ska ligga till grund för en länsövergripande struktur som bidrar till ett mer samordnat arbetssätt kopplat till barnahus målgrupp t o m 19 år.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en akademisk examen inom ett område som arbetsgivaren bedömer lämpligt samt tidigare chefserfarenhet, gärna med projektledarerfarenhet. Du behöver ha kunskap och insikt i skolans och socialtjänstens verksamheter och en förståelse för samverkan på en strukturell nivå. Vidare behöver du ha gedigna kunskaper gällande hedersproblematik, människohandel och prostitution samt kunskap om myndighetsarbete och vilka samverkansaktörer som är knutna till uppdraget. Du behöver ha mycket goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt samt B-körkort då uppdraget innefattar resor inom hela länet.

Gällande dina personliga egenskaper så är det viktigt att du ser dig själv som en strategisk tänkare där du har en fallenhet för att se helheter och hur allt hänger samman. Projektledarrollen innebär ett stort eget ansvar där du behöver vara duktig på att planera och strukturera ditt eget arbete för att skapa effektivitet. Du kommer vara länken mellan olika samverkansaktörer och därför är det viktigt att du har en förmåga att bygga och upprätthålla värdefulla relationer. Du behöver vara trygg i ditt sätt att kommunicera med andra och duktig på att skapa förtroende hos de du möter. Avslutningsvis så ser vi att du är en förstående person som har en förmåga att lyssna in andra och förstår vikten av att uppmuntra och utveckla personer i din närhet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning under 1 år.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A965370

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.