Informationssäkerhetshandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Arbetsuppgifter

- Gillar du säkerhetsfrågor?

Stimuleras du av att lära andra och driva en verksamhet i rätt riktning inom informationssäkerhet?
Vi söker dig som gillar att implementera nya arbetssätt och föra verksamheten framåt inom flertalet delar gällande informationssäkerhet där du tillsammans med två andra inom enheten arbetar med liknande frågor.

Du kanske idag jobbar som säkerhetsansvarig, samordnare av informationssäkerhetsfrågor, konsult inom säkerhet eller annan roll/erfarenhet som innehåller ett högt säkerhetansvar.

Såklart är du social och pedagogiskt lagd men har samtidigt en analyserande del i ditt arbetssätt. Då du både kommer att arbeta i grupp och enskilt kommer både din samarbetsförmåga och initiativförmåga att ställas på prov.

Några av arbetsuppgifterna som tjänsten kommer att innehålla är till exempel, klassning av information, utformning av policys och riktlinjer, (både lokalt och nationellt) drönarfrågor (UAS), utbildning av personal m.m.

Kvalifikationer

Vi vill att du ska ha ett högt säkerhetstänk och att du har arbetat med informationssäkerhet under en längre tid. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är även ett krav att du har B-körkort.

Vi ser också att du i en framtid kan tänka dig hantera andra delar inom säkerhetsfrågor eller dataskydd då vi ser att områdena kommer att växa i framtiden.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om vad vi gör på Länsstyrelsen Västerbotten så gå in och läs på vår hemsida:
https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar provanställning.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-3533-2021

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation.