jobb just nu!

Specialpedagog/Speciallärare för uppstart av Flexteam till Kråkbergsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kråkbergsskolan ligger i Södra Sunderbyn och är en 7-9 skola som har funnits sedan 1993. Skolan är planerad, arkitektoniskt och verksamhetsmässigt, utifrån en idé om meningsfullt lärande i helheter med omsorg om elevernas allsidiga utveckling. Läroplanen och lärprocessen med fokus på ett un-dersökande arbetssätt och en interaktion mellan känsla, tanke och fantasi ligger till grund för hur lokaler, lärlag och arbetsformer utformats på skolan. Motivation, lust till lärande, goda relationer, trygghet, demokrati och inflytande är ledord som vi arbetar med på Kråkbergsskolan. Vi lägger också stor vikt vid estetiska uttryck och demokratiska arbetsformer i lärprocesserna. Skolan har idag ca 200 elever och arbetet organiseras i de tre lärlagen vilka är tvärvetenskapligt sammansatta för att möjliggöra ett ämnesintegrerat arbetssätt.
Inför höstterminen kommer Kråkbergsskolan att starta ett Flexteam för att kunna tillgodose alla elevers behov i en tillgänglig skola. I vår skola finns det bra lokaler en trevlig omgivning och en stark drivkraft. Detta är en del av vårt utvecklingsarbete med tillgängliga lärmiljöer. Utvecklingsarbetet driver vi i ett tätt samarbete med Centrala Elevhälsan. Hos oss kan du göra skillnad! Vi erbjuder dig en dynamisk utvecklande miljö tillsammans med skickliga medarbetare.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du:
• Deltar i planering, undervisning och bedömning i samarbete med kollegor.
• Är i nära dialog med lärlaget och elevhälsoteamet.
• Har mentorskap med daglig elevkontakt i nära dialog med hemmet.
• Ingår i flexteam där du delar ansvaret med övriga för pedagogisk utveckling, ämnesintegrering samt elevers kunskapsmässiga och sociala utveckling.
• Bidrar till att utveckla skolan där breda kunskapsområden, estetiska lärprocesser, undersökande arbetssätt, elevinflytande och arbetslagsarbete är kärnan.

Kvalifikationer

Du är behörig och legitimerad specialpedagog, speciallärare eller lärare med specialpedagogisk kompetens. Vi ser även att du har vana att arbeta med IKT och olika digitala pedagogiska redskap. Du är en engagerad och kompetent lärare som brinner för att utveckla unga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du kan anpassa, individualisera och variera din undervisning och är en tydlig vuxen med social kom-petens och empati. Du är en utpräglad lagspelare som vill bidra till elevers utveckling genom sam-spel och dialog med andra. Du har ett pedagogiskt driv som gör att du ständigt vill utvärdera och utveckla ditt och skolans arbetssätt för förbättrad undervisning och ökad måluppfyllelse för elever-na. Du ser på elevers utveckling utifrån ett helhetsperspektiv. Du är bra på att skapa och behålla goda relationer till elever och vuxna.

Anställningens omfattning

Tillträde 2019-08-15

Ansökan

Referensnummer:   A868145

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Körkort och tillgång till bil kan vara bra att ha.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.


Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb