Enhetschef, Fysisk planering

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, 3 mil från havet. Boden är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.
Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

Bodens kommun är i en utvecklingsfas med bland annat tillskapande av nya bostadsområden och verksamhetsområden för både industri och handel. I arbetet med detta är hållbarhet viktigt, både för människorna i Boden, samhället i stort och miljön.
Vi på Samhällsbyggnadsförvaltningen, enheten Fysisk planering har en viktig roll för att uppnå kommunens vision om 33 000 innevånare till år 2030 och vi arbetar aktivt med att öka vår kommuns attraktivitet.
Inom Fysisk planering finns fyra arbetsgrupper, Mark & exploatering, Analys GIS/MBK, Detaljplanering och Översiktsplanering. Enheten har totalt 19 medarbetare och en enhetschef som arbetar inom ett brett fält som omfattar:
GIS/GIT, statistik, inmätning och kartförsörjning, statistik, översikts- och detaljplanering, mark- och exploateringsfrågor samt övergripande miljöfrågor. Alla är på olika sätt delaktiga i varierande plan- och samhällsbyggnadsprocesser.

Politiskt ansvarar kommunstyrelsen för enhetens verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du och följer upp den löpande verksamheten avseende kvalitetsmål, lagar-, föreskrifter och rutiner, resurs -och kompetensförsörjningen samt verksamhetsutveckling.
Du har fullt personal-, budget- och verksamhetsansvar för enheten. Som chef och ledare hanterar du relationer, skapar och levererar resultat, förhåller dig till ramar, regler och verkar för att hålla enhetens budget. Din vardag handlar mycket om det goda mötet, kommunikation och dialog med medarbetare, medborgare, politiker samt interna och externa nätverk och samarbetspartners.

Du rapporterar till Förvaltningschef och ingår i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning som är relevant för tjänsten eller utbildning kombinerat med yrkeserfarenhet som bedöms likvärdigt. Eftergymnasiala utbildningar inom juridik är meriterande. Du har några års ledarerfarenhet och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom verksamhetsområdet samt kunskaper inom budgetarbete och förståelse kring de krav som ställs i en politiskt styrd organisation.
Som chef är du trygg i din roll, kommunikativ och har ett professionellt förhållningssätt, samt tycker det är viktigt att skapa en god arbetsmiljö. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer på alla nivåer. Du förväntas se ditt ansvarsområde i ett större sammanhang och vara en god representant för verksamheten. Flexibilitet och ansvar är en självklarhet för dig liksom förmågan att leda och motivera dina medarbetare, skapa engagemang och delaktighet. Som person ser du möjligheter och lösningar. I dialog med dina medarbetare identifierar och initierar du förbättringar.
Du har datorvana och god kunskap i Officepaketet. Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift och är tydlig i din kommunikation. Du har B-körkort.
Utöver dina erfarenheter och kunskaper lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Referensnummer:   A1176406

Gör ansökan

Övrigt

I denna rekryteringsprocess kommer arbetspsykologiska tester användas
Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag. Via vår hälsoportal kan du som medarbetare boka in dig på olika friskvårdsaktiviteter som exvis massage, föreläsningar, prova-på träningar mm. Vi erbjuder också möjlighet till semesterväxling och att jobba hemifrån viss del av arbetstiden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. Support i e-rekryteringssystemet kan du få via 0771-693 693 Frågor om tjänsten besvaras av kontaktpersonerna i annonsen.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram

Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.