Stödassistent till sysselsättning inom socialpsykiatrin/DV LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med funktionsnedsättningar. Vi söker en engagerad och strukturerad stödassistent som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. Vi befinner oss just nu i en tillväxtfas där behovet av arbetsinriktade verksamheter ökar. Som handledare kommer du därför ha ett nära samarbete med arbetskonsulenter för att driva och utveckla vår verksamhet framåt. Syftet med sysselsättningen är att öka den enskildes delaktighet och självständighet.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Arbetet som handledare är kreativt och varierande. Du kommer att ha ansvar för en arbetsgrupp som har ett nära samarbete med AME. I arbetet ingår det att handleda, planera och strukturera olika arbetsuppgifter med utgångspunkt från brukarens unika förutsättningar. Arbetet innebär även samverkan med andra aktörer som är viktiga i brukarens nätverk, så som boendestöd, servicebostäder, myndighetskontakter, arbetsgivare och vårdkontakter.

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar målinriktat. Genom kompetens, engagemang och kreativitet finner du lösningar och metoder som utvecklar verksamheten. Eftersom sysselsättningen är föränderlig behöver du vara flexibel och ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att ditt uppdrag kan förändras utifrån behov. Du har god förmåga att självständigt strukturera och planera innehåll för brukarna utifrån deras förutsättningar.

Arbetet innefattar hantering av olika maskiner såsom ved klyv och diverse snickeriutrustning så praktisk färdighet är av vikt för att klara av arbetsuppgifterna, tunga lyft förekommer.

Löpande dokumentation, upprättande av genomförandeplaner samt individuell uppföljning och utvärdering på arbetsplatsen ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt och pedagogiskt arbete, vård och omsorg med inriktning specialisering inom fördjupningen funktionsnedsättning, yrkeshögskoleutbildning inom psykiatri, arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med målgruppen, personer med psykisk funktionsnedsättning och eller tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.

Det är meriterande om du har kunskap/utbildning i samtalstekniken MI (motiverande samtal), hot och våld samt lågaffektivt bemötande.

Du arbetar strukturerat och självständigt utifrån fattade beslut.

Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift samt ha dokumentations- och datorvana.
Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara flexibel och lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Vi söker dig som är initiativrik, engagerad och trivs med att självständigt utveckla arbetet efter brukarens och verksamhetens behov.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-09-01

Ansökan

Referensnummer:   A1037268

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.