jobb just nu!

Biträdande rektor till Slagstaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Slagstaskolan är en F-6 skola med cirka 70 anställda och ungefär 550 elever. Vi ligger fem kilometer nordväst om Eskilstuna centrum på vägen mot Torshälla. Här arbetar vi åldershomogent och har 3 parallella klasser ända upp till årskurs 6. Vår skola är utrustad med nybyggda, fräscha lokaler med en välutrustad skolgård och ligger nära naturen. För oss är kunskap, hjärta och framtid viktiga ledord i vårt arbete med både elever och verksamhetsutveckling.

I skolan finns tillgång till Elevhälsa med skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog, specialpedagog, socialpedagog och fritidspedagog. Skolans elevhälsa leds av rektor tillsammans med biträdande rektor. Elevhälsan är viktig för oss och vi satsar på detta genom en kompetenshöjande webbaserad utbildning med start i höst.

På skolan finns också tillgång till speciallärare, studieverkstad och svenska som andraspråk. Matematikverkstaden arbetar med elevers matematikinlärning på ett kreativt och inspirerande sätt. Vi inleder under hösten ett nytt samarbete med Mälardalens högskola gällande forskning av digitala verktyg och differentierad undervisning. Slagstaskolan är en övningsskola för lärarstudenter och vi är måna om att hålla oss uppdaterade med aktuell forskning.

Till vår skola har vi ett högt elevsöktryck! Det är vi stolta över och tillsammans med vår kompetenta och engagerade personal ges stora möjligheter till personlig utveckling.

Just nu söker vi en biträdande rektor vill vara med och påverka och utveckla vår verksamhet!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill bistå rektor i ledningen av skolans arbete och utveckling. Du ingår i ledningsgrupp tillsammans med rektor, teamledare och intendent. Vår intendent ansvarar för lokal- och utrustningsfrågor samt samordningen av skolans systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Tillsammans arbetar vi med det systematiska kvalitetsarbetet för att skapa goda och trygga lärmiljöer och lärprocesser.

Du har fullt ansvar för personal, ca 27 medarbetare, elever och verksamhet på F-3 och fritidshemsverksamheten på skolan. Tjänsten kräver att du är duktig på att skapa förtroende och relationer, att stötta och leda medarbetare och därigenom verksamheten. Medarbetarsamtal, uppföljning, lönesättning och rehabilitering ingår också i rollen.

Elevhälsoarbetet är en annan viktig del av ditt
arbete. Vi har ett stort elevhälsoteam och handledning finns för all personal på skolan. Du ingår i och leder olika arbetsgrupper och medverkar aktivt i dialogen med vårdnadshavare. Du arbetar även med omvärldsbevakning, samverkan och olika externa kontakter.

Ansvarsfördelningen mellan rektor och biträdande rektor kommer att utformas efter intresse och kompetens hos den samlade skolledningen. För dig som är ny chef i kommunen erbjuder vi olika utbildningar bland annat inom personlig utveckling, chef- och ledarskap.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en slutförd pedagogisk examen (om minst 120p/180hp) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du går eller har gått rektorsutbildningen eller annat ledarutvecklingsprogram med betoning på personlig utveckling.

Vi ser att du har minst två års erfarenhet av en arbetsledande roll i pedagogisk verksamhet och minst tre års aktuell erfarenhet av pedagogiskt arbete inom grundskola, förskola eller fritidshem. Du har också erfarenhet av arbete som chef där ansvar för personal
och verksamhet har ingått. Du är väl förankrad i skollag och Lgr11 samt van att tala inför grupp, leda möten och arbeta med utvecklingsarbete.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi förutsätter att du har vana av att använda olika IT-verktyg som stöd i ditt arbete och du är väl förtrogen med modern IKT-pedagogik i skolan och har en vilja att driva detta arbete. Det är också bra om du har erfarenhet av arbete med barn med behov av särskilt stöd och elevhälsoarbete.

Vi söker dig som duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt eget och andras arbete. Du kan lätt förstå kärnan i ett uppdrag och klarar de snabba kast som blir mellan detaljer och helhet i en roll som den här. Du är trygg i dig själv och du visar tillit till dina medarbetare och kollegor. Lyhördhet och tydlighet kännetecknar ditt ledarskap. Du har mod att ta beslut och vågar ta tag i problem om de uppstår. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5368

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Visst kvällsarbete kan förekomma.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.