jobb just nu!

Serviceinriktad trafikhandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På trafikavdelningen är vi 29 medarbetare som arbetar med trafiksäkerhetsfrågor, kollektivtrafik, trafikreglering och parkeringsservice. Avdelningen arbetar även med uppföljning och analys av trafikåtgärder för att utveckla förutsättningarna för miljövänliga transportalternativ som cykel eller kollektivtrafik. Vi handlägger även färdtjänst, riksfärdtjänst och skolskjuts. På avdelningen arbetar vi med många olika områden och vi samarbetar och stöttar varandra i alla frågor och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Söker du i ditt arbete en mix av möten med människor och mer administrativt kontorsarbete? Vill du bidra till att offentliga miljöer nyttjas på ett säkert och bra sätt och är serviceinriktad och van att möta olika människor? Välkommen då att söka denna tjänst!

Som trafikhandläggare hos oss arbetar du inom de juridiska områdena markupplåtelse, torghandel och fordonsflytt. Det ingår myndighetsutövning i alla delar och du kommer arbeta med att se över offentliga miljöer så att de används på ett korrekt sätt. Exempel på arbetsuppgifter är:
- Att upplåta tillfällig allmän plats och ser till att trafik kommer fram på ett säkert sätt. Detta genom att skriva upplåtelseavtal som rör allt från torgplatser till events och byggnadsställningar.
- Du ser till att lagkrav och ordningsföreskrifter följs av upplåtaren samt ser till att information uppdateras i alla system.
- Du är med och planerar torghandel vid olika evenemang samt ansvarar för att lagar och föreskrifter följs. Detta innebär bl.a. kontakt med ansvarig torghandlare, kontinuerlig uppföljning och delaktighet vid tvister.
- Samverkan mellan olika aktörer som har koppling till torghandel, tex med fristadsgruppen, miljökontor, Skatteverket etc.
- Vid behov av fordonsflytt p.g.a. trafik- eller miljöfara ansvarar du för bl.a. protokollskrivning, fordonsvärdering, underhåll av fordonsplats och externa kontakter med tex polis, transportstyrelsen, fordonsägaren mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har slutbetyg från en gymnasial utbildning och minst tre års arbetserfarenhet där service och möten med människor varit centrala delar av arbetet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning eller liknande arbete som handläggare. Om du har studerat på högskolenivå så är det starkt meriterande.

I tjänsten ingår det att skriva avtal och formella texter och många möten med människor, därför är det viktigt att du som söker till oss kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du som söker till oss har också B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Eskilstuna kommun. Har du kunskap om fordon och värdering av fordon ser vi det som en fördel.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för att trivas i den här breda rollen. Du är van vid att vara lyhörd inför och möta olika människor samt vara serviceinriktad. Som person är du lugn, trygg i dig själv och kan stå för dina beslut. Du har också förmåga att hantera och avdramatisera konflikter, ser goda avsikter hos människor och därmed lätt skapar förtroendefulla relationer. Slutligen behöver du även vara strukturerad i ditt arbetssätt och kunna hålla fastställda tidsplaner, vara en god kommunikatör och trivas med självständigt arbete.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-01

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5335

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

1

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i tillväxtarbetet. Förvaltningen planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Vi är totalt ca 190 anställda.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.