IT strateg till barn och utbildningsförvaltningen i Askersund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.


Arbetsuppgifter

Till barn- och utbildningsförvaltningen i Askersund söker vi nu en IT-strateg som ska ansvara för förvaltningens långsiktiga och framåtsyftande planer för IT-användningen, från förskola till årskurs 9. Samt för service till kommunmedlemmar och för intern effektivitet. I tjänsten ingår bland annat att utarbeta styrdokument så som IT-strategier, IT-verksamhetsutvecklingsplaner och ansvarar för implementering och uppföljning av dessa tillsammans med förvaltningsledningen.

Som IT-strateg vid barn- och utbildningsförvaltningen kommer du att arbeta nära förvaltningens systemförvaltare, kommunens förskolor, skolor och sydnärkes IT-avdelning.

Tillsammans med kommunens skolledare driver du ett verksamhetsnära arbete för att utveckla och förbättra kvaliteten i verksamheten på kort och på lång sikt. Du är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Du förväntas hålla dig underrättad, informera samt se över de system förvaltningen använder för att säkerställa att förvaltningen följer de lagar och förordningar som gäller för dataskydd och informationssäkerhet.

I tjänsten ingår att initiera och handha upphandlingar inom IT-området.
Framöver kan även budgetansvar för förvaltningens IT-verksamheter överföras till tjänsten.

Kvalifikationer

Relevant examen från högskola eller universitet och/eller flerårig erfarenhet av kvalificerat IKT-arbete. Du har en bred generell IT-kunskap, intresse för teknikutveckling och digitalisering.

Då du som IT-strateg kommer att samarbeta och ha kontakt med många olika personer och professioner är samarbetsförmåga och lyhördhet viktiga egenskaper. Vi tror även att du är pedagogisk, initiativtagande, självgående och lösningsorienterad. Du är noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta med många uppgifter parallellt i en föränderlig verksamhet. Tidigare erfarenhet och eller utbildning av att arbeta med informationssäkerhet och upphandlingsfrågor är meriterande.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast

Ansökan

Referensnummer:   A1076155

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!