jobb just nu!

Verksamhetssamordnare till Kompetensgallerian

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd samt vuxenutbildning. Här finns också samordningen av kommunens operativa flyktingmottagande och vissa integrationsinsatser. Målet med förvaltningens verksamhet är att bidra till att få fler personer till egen försörjning bland annat genom olika arbetsmarknadsinsatser eller studier, ofta i samarbete med andra aktörer.

Kompetensgallerian är en mötesplats för de som behöver vägledning kring studier och arbete. Vi är också en plats för de arbetsgivare som önskar stöd med kompetensutveckling, till exempel uppdragsutbildningar. Kompetensgallerian är ett samarbete mellan arbetsförmedlingen, Vuxenutbildningen, Yrkeshögskolecenter, Mälardalens högskola (MDH) och Eskilstuna folkhögskola. Vi samarbetar med förvaltningar och bolag inom Eskilstuna kommun samt föreningar och aktörer inom näringslivet.

Vi arbetar för att minska arbetslösheten och motverka matchningsproblematiken på arbetsmarknaden. Vi är övertygade om att alla behövs, det gäller bara att hitta rätt! Vi är vägledare på invånarnas förändringsresa.

Vi söker nu en verksamhetssamordnare till Kompetensgallerian!

Arbetsuppgifter

Som verksamhetssamordnare kommer du att hålla ihop verksamheten på Kompetensgallerian. Du samverkar med arbetsförmedlingen, näringslivet, högskolor, folkhögskolor, vuxenutbildningen, yrkeshögskolor och gymnasieskolor i syfte att vägleda kommuninvånare att hitta möjliga vägar framåt till utbildning och arbete eller att driva eget företag. Kompetensgallerian ska vara en plats där man inspireras genom olika teman, utställningar, workshops eller andra evenemang. Dessa aktiviteter och evenemang har till syfte att få folk att bli nyfikna på utbildningar och vägar som leder till arbete. På Kompetensgallerian arbetar du tillsammans med tre utbildningsmäklare, två studie- och yrkesvägledare och en informatör.

Rollen är mångsidig och kräver att du är duktig på att nätverka och skapa relationer. Du tar ansvar för att driva, utveckla och koordinera arbetet på Kompetensgallerian. Detta är en verksamhet i ständig förändring och din roll kan komma att utvecklas över tid. Du svarar på frågor från kommuninvånarna och du har tät dialog med övriga intressenter kopplade till verksamheten. Att ta fram och utveckla rutiner, ta emot spontana besök och agera ambassadör för Kompetensgallerian är andra uppgifter som verksamhetssamordnaren ansvarar för. Lokalplanering, viss arbetsledning och schemaläggning är delar som kan komma att ingå i verksamhetssamordnarens uppdrag framöver.

Du är navet på Kompetensgallerian som säkerställer att alla i teamet arbetar på bästa möjliga sätt, med hög kvalitet och att ni tillsammans fortsätter utveckla verksamheten framåt. Ingen dag är den andra lik och det ställer stora krav på att du är flexibel, lösningsorienterad och duktig på att bygga relationer till din omgivning.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har följande:

• en eftergymnasial utbildning som vi bedömer relevant, t ex akademiska utbildning om minst 120 p/180 hp alternativt en examen från kvalificerad Yrkeshögskoleutbildning
• minst ett års erfarenhet av arbetsledning, t ex som chef, teamledare eller arbetsledare
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
• goda kunskaper inom IT/Officepaketet och du är van att använda IT i vardagen
• god erfarenhet och förmåga att nätverka och arbeta med att bygga relationer.
• dokumenterad erfarenhet av att dokumentera, koordinera, strukturera och kvalitetssäkra arbetet.

Ett genuint intresse för näringslivsfrågor såväl som utbildning- och arbetsmarknadsfrågor ser vi som självklart, har du också erfarenhet från dessa frågor är det meriterande. En stor del av rollen handlar om att representera Kompetensgallerian i olika forum och nätverk och därför ser vi det som meriterande om du också har erfarenhet av att hålla presentationer för olika typer av grupper.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi kommer lägga stor vikt vid dem. Vi söker dig som är driven, initiativrik, smidig och duktig på att skapa goda relationer med din omgivning. Du är skicklig på att skapa struktur men också flexibel eftersom du vet att allt kan hända när man arbetar med människor. Du är serviceminded, prestigelös och rycker in där det behövs.

Vill du vara med och inspirera och motivera Eskilstunas invånare till jobb och studier? Då är du välkommen in med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5407

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Huvudsakligen dagtid, dock kan du vid enstaka tillfällen behöva medverka på vissa evenemang som äger rum utanför kontorstid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.