jobb just nu!

Enhetschef administration service

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

I början av nästa år kommer förvaltningen få en ny organisation där denna nystartade enhet blir mycket betydelsefull. Den nya enheten har som syfte att effektivisera och strukturera administrationen inom Socialförvaltningen och kommer fungera som ett kvalitativt stöd för förvaltningens alla övriga delar. Kommunen står inför stora utmaningar och denna enhet kommer utgöra en viktig del i processen att effektivisera och följa med in i nästa decennium.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för verksamhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö samt administration som kommer med dessa ansvarsområden. Du ansvarar för måluppföljning, ledning, samordning och utveckling samt kvalitetssäkring av enheten. Då enheten är helt nystartad väntar ett betydelsefullt arbete att tydliggöra processer, in- och utflöden samt förändra och effektivisera för bästa resultat.

Fler exempel på ansvarsområden är:
- Leda och fördela det dagliga flödet som tex hantering av inkommen post, inregistrering av inkomna handlingar, registrering av anmälningar, bemanning av reception mm
- Vara en tydlig ledare och driva förändringsprojekt där digitalisering kan vara ett viktigt verktyg
- Ansvara för en sammanhållen, effektiv och strukturerad administration med tex kvalificerat handläggarstöd
- Genomföra översyn av nuvarande arbetssätt och driva igenom nödvändiga förändringar för att kvalitetssäkra alla viktiga uppgifter
- Vara arkivansvarig på avdelningen
- Upphöja vikten och öka förståelsen för att alla uppgifter som ingår i enhetens ansvarsområden sammantaget blir en viktig kugge gentemot hela förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk högskoleexamen inom exempelvis ekonomi, personal eller samhälls-/beteendevetenskap. Har du genomgått ett ledarskapsprogram så är det meriterande. Det är ett krav att du tidigare arbetat som chef i minst 2 år och för att bli aktuell för tjänsten söker vi dig som tidigare arbetat med förändringsledning samt gärna jobbat i digitaliseringsprojekt. Har du dessutom haft en roll inom en socialförvaltning och/eller politiskt styrd organisation är det också värdefull erfarenhet. Då enhetens uppgift är att förmedla kvalitativ service och administration ser vi det också som meriterande om du tidigare arbetat med administrativa uppgifter i en myndighet. För denna roll är mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift nödvändiga likväl som goda kunskaper i olika it-system.

Som ledare har du förmåga att leda, motivera och förse andra med förutsättningar och befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du organiserar och följer upp arbetet inom din verksamhet på ett strukturerat vis. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och är en person som lätt skapar dig en överblick i tanke och handling. Vi söker dig som är nytänkande och en stark person som står upp även när det blåser kallt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Januari eller snarast möjligt.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5557

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.