Vi söker en engagerad förskollärare till Norrgårdens förskola!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Norrgårdens förskola ligger i Hidinge, straxt öster om Hidinge skola. Förskolan består av tre avdelningar med barn i åldrarna ett till fyra. Förskolan arbetar projektinriktat med barnens intressen i fokus och de spenderar mycket tid utomhus, där de nu satsar på att arbeta med lärmiljöerna för barnen.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en förskollärare som vill bli en del av vårt härliga team!

Som förskollärare på Norrgården driver och leder du det pedagogiska arbetet tillsammans med övriga pedagoger utifrån läroplanen och andra styrdokument. Du har en viktig roll i den dagliga verksamheten där du med ett medvetet förhållningssätt möjliggör att barnen får upptäcka och utveckla sina förmågor. En viktig del i ditt uppdrag är omsorgsarbetet där alla barn blir sedda och känner sig trygga på förskolan.

I rollen som förskollärare ansvarar du för att skapa en lärande, utmanande, meningsfull, kreativ samt spännande lek- och lärandemiljö för barnen. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att utveckla förskolans verksamhet.

Som förskollärare i vår kommun erbjuds du:
• pedagogisk utvecklingstid enskilt och tillsammans med kollegor
• kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
• kollegialt lärande i nätverk
• deltagande i pågående projekt
• en naturnära arbetsmiljö
• avgiftsfri pedagogisk lunch
• goda kommunikationer
• arbetskläder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är:
• legitimerad förskollärare eller har examen och väntar på legitimation.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare samt har erfarenhet av ledning och/eller samordning.

Du har god förståelse för barns olika sätt att lära och hur du som pedagog kan utmana barnen i att ta nya steg i sitt lärande. Vi förutsätter att du har du ett pedagogiskt synsätt som förenar professionell omsorg och undervisning. Du är kreativ och engagerad och har en förmåga att tillsammans med kollegor erbjuda barnen en stimulerande lärmiljö.

Du har förmågan att se utvecklingspotential och möjligheter samt har ett professionellt förhållningssätt mot alla du möter. Vidare ser vi att du är lyhörd, lösningsfokuserad och är flexibel i samarbetet med andra. Du har ett positivt förhållningssätt och intresse för att utveckla arbetsmetoder samt sprida kunskap och erfarenheter till kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1178422

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vissa tjänster är säkerhetsklassade, därför kan även en säkerhetsskyddsintervju komma att bli aktuell i rekryteringsprocessen.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.