jobb just nu!

Specialpedagog/speciallärare till Hjortsjöskolan 7-9

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar 16 förskolor, 14 grundskolor samt Fenix kultur och kunskapscentrum som innefattar gymnasium, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet.

Hjortsjöskolan 7-9 ligger centralt i Vaggeryd och har cirka 300 elever. Skolan arbetar efter en vision där trygghet och kunskaper är viktiga grundpelare där arbetslaget ses som en gemensam resurs i ett tydligt lagarbete. Skolan arbetar även efter en pedagogisk plattform där kollegialt lärande är ett väsentligt inslag för det gemensamma lärandet, där alla lärare får handledning av kollegor. Elevhälsan på skolan arbetar regelbundet direkt med hela arbetslaget. Skolan har fokus på ett språkutvecklande arbetssätt där alla lärare har i uppdrag att utveckla elevernas språkliga förmåga. Bedömning och betygsättning sker i samverkan med ämneskollegor. Skolan erbjuder spännande och lärande utmaningar och framför allt en härlig personalanda där arbetsglädje, trivsel och samverkan står högt i kurs.

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av en levande landsbygd i det natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att bo, verka och leva i. Vaggeryds kommun har en stadig tillväxt och är en av länets mest expansiva kommuner. Som medarbetare i Vaggeryds kommun spelar du en viktig roll i kommunens utveckling. Vi vill ge bra service till våra kommuninvånare och här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Hjortsjöskolan 7-9 söker nu en specialpedagog som vill vara med och utveckla undervisningen på skolan. Du ingår i skolans elevhälsoteam som leds av rektor. Arbetet i elevhälsoteamet på skolan har de senaste åren utvecklats mer mot huvuduppdraget, dvs att främja och förebygga.

Som specialpedagog har du en tät samverkan med rektor, t ex när det gäller skolutvecklingsarbete, resursfördelning och att organisera för elever i behov av stöd. Du arbetar även med undervisning av elever och utredningar. Vid utredningar samverkar du med elevhälsans olika professioner med olika typer av utredningar för att kartläggningen ska bli så god som möjligt.

En del av ditt arbete är att handleda övriga pedagoger på skolan. Dokumentation, planering och reflektion tillsammans med elevhälsoteamet och övriga pedagoger på skolorna ingår som en självklar del av tjänsten.

Kvalifikationer

Du har specialpedagogexamen/speciallärarexamen. Erfarenhet av specialpedagogiskt arbete är meriterande.
I rollen som specialpedagog är det viktigt att du kan skapa engagemang och goda relationer. Du ser möjlighet till förändring och bidrar till att skapa situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   19/119

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via pappersformat. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför
samtal från rekryteringsfirmor och
annonsförsäljare.