Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

För Strömsunds kommun är målet enkelt – alla ska trivas, ha kul på jobbet och få möjlighet att utvecklas och växa med sina arbetsuppgifter. Våra chefer har det viktiga uppdraget att se till att vi alla känner oss delaktiga, respekterade och ansvarstagande på jobbet.

Som kommun ansvarar vi bland annat för undervisning, vård och omsorg, samhällsbyggnad, arbetsmarknad, kultur och servicetjänster. Jobben vi gör får kommunen att fungera och det är betydelsefullt för invånarna – och skapar meningsfullhet i vår arbetsvardag.

Vi gör skillnad för människor dygnet runt, årets alla dagar. Vill du bli en del av vårt viktiga arbete? Välkommen med din ansökan!


På miljö- och byggavdelningen är vi 13 medarbetare. Vi hanterar frågor som rör samhällsutveckling; exempelvis bygglov och samhällsplanering samt frågor om miljö- och hälsoskydd, alkohol och tobak. I detta arbete ingår bland annat tillsyn och tillståndsprövning. Kommunen har en fristående nämnd (miljö- och byggnämnden) och en fristående förvaltning (miljö- och byggavdelningen).

Miljö- och byggavdelningen söker två miljö- och hälsoskyddsinspektörer med placering i Strömsund. Tjänsterna är på heltid.

Vi är en flexibel och utvecklingsinriktad organisation, med olika bakgrund och kompetenser välkomnas olikheter och nytänkande. Nu behöver vi utöka vår personalstyrka för att leva upp till behovsutredningens krav på bemanning. Du som söker ser värdet av ett positivt samarbete, både internt och externt och vill bidra till det goda arbetsklimatet.

Arbetsuppgifter

Som miljö- och hälsoskyddsinspektör ingår du i ett team som arbetar med tillsyn, prövning enligt miljöbalken samt information om lagstiftning och verksamhet tillsammans med flera handläggare. Våra team planerar själva sin verksamhet, följer upp och förbättrar verksamheten. Du kommer att ha möjlighet att själv utveckla dina arbetsuppgifter. Fokus och arbetsuppgifter kan variera över tid.

Vårt sätt att arbeta ger goda förutsättningar för ett stort engagemang och personlig utveckling. Att arbeta del av tiden på distans ser vi som en möjlighet och inte ett hinder. Det är bra om du har erfarenhet av de utmaningar som finns med att jobba med tillsyn i glesbygd. Dina arbetsuppgifter kan komma att anpassas efter din utbildnings- och erfarenhetsbakgrund.

Kvalifikationer

Du ska ha relevant högskoleutbildning för uppdraget. Vi ser gärna att du har en examen i miljö- och hälsoskydd. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet från tillsyn enligt miljöbalken, plan- och bygglagen eller livsmedelslagen. Vana vid myndighetsutövning och förvaltningslagen är en förutsättning i arbetet.

Vi söker dig som är positiv och serviceinriktad. Då inspektörens arbete innebär många kontakter med människor i olika sammanhang vill vi att du har lätt att samarbeta och är lyhörd samtidigt som du har en stark integritet. Stort fokus kommer därför att ligga på dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift, samt god datorvana och har förmåga att arbeta både självständigt och i gemensamma tillsynsprojekt.

Körkort B krävs för tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1288043

Gör ansökan

Övrigt

Tjänsten kan komma att ingå i vår framtida krigsorganisation.

Vi har gjort ett genomtänkt val av kanaler för den här rekryteringen. Vi vill inte bli kontaktade av försäljare, vänligen respektera detta.