Biträdande rektorer

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två biträdande rektorer som vill vara med och utveckla våra förskolor och skolor tillsammans med oss i områdets ledningsgrupp. Vårt område består av sex förskolor och två F-6 skolor i Kvidinge och på Tingdal. Vi är fem biträdande rektorer och en områdesrektor i vår ledningsgrupp.

Du kommer ha ett delegerat ansvar för budget, kvalitetsarbete, personal och arbetsmiljö. Verksamheten ska bedrivas och genomföras i enlighet med statliga och kommunala styrdokument och mål. Sökandes kompetens kan påverka hur vi fördelar våra uppdrag inom ledningsteamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har påbörjat eller genomgått rektorsprogrammet och har erfarenhet av ledningsuppdrag. Vårt ledningsteam är en central del av enheternas utvecklingsarbete och vi söker två kollegor som tycker om att arbeta i team. Samtidigt ska du självständigt driva processer inom ditt uppdrag. Att följa upp, analysera och sätta nya mål är en del av uppdraget.

Viktigt att du är en lagspelare, är flexibel, har god social kompetens samt har förmåga att hantera svåra situationer på ett professionellt sätt . Vi ser gärna att du har skol- och/eller förskole-bakgrund.

Första intervjuerna kommer att hållas tisdagen den 2 mars och fredagen den 5 mars med områdets ledningsgrupp.

Du ska:
• Med trygghet och glädje vilja leda verksamheten framåt med lösningsfokus och våga utmana
• Ha förmåga att få andra att växa, känna tillhörighet och ägarskap i organisationen.
• Fortsätta utveckla och formera skolans ledningsgrupp
• Bygga goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare
• Ha ett förhållningssätt som stödjer samarbete
• Dela med dig av framgångsfaktorer, våga ställa frågor
• Bidra med positiv energi och vara lojal

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-05-03

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1006318

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden, förmåner och friskvårdsbidrag.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Kvällsmöte kan förekomma

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.