Skolkurator- vikariat - Skolområde 3

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Rektorsområde 3 består av Centralskolan i Tierp och Tallbacksskolan i Månkarbo. Centralskolan är en grundskola och särskola för elever i åk F-9 och på skolan går drygt 500 elever. Tallbacksskolan är en F-6 skola med drygt 80 elever. Personalstyrkan inom rektorsområdet uppgår till ca 90 personer.

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Skolkurator tillför social- och psykosocial kompetens på individ-, grupp- och organisationsnivå för att främja elevers lärande och utveckling. I det skolsociala arbetet ingår att skapa möjlighet till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn, både i det enskilda elevarbetet och i det övergripande förebyggande arbetet samt att följa yrkesetiska riktlinjer.

Skolkuratorn är en del av elevhälsoteamet som arbetar med främjande, förebyggande och stödjande insatser, individuellt och i grupp.
Skolkurator deltar även i:
- Elevhälsoteamets möten 1 gång/vecka.
- Trygghetsteamet tillsammans med olika representanter från arbetslagen. Där vi arbetar för att förebygga och sätta in åtgärder för att minska kränkningar på skolan.
- Beredningsgruppen inför särskola. Skriver sociala utredningar inför särskolan. Uppdraget innebär även att granska sociala utredningar inför beslut om eleven har rätt till att delta i grundsärskolans undervisning eller ej.
- Arbetslagsmöten med pedagoger från förskoleklass till åk 9 vid behov.

Som kurator träffar du övriga skolkuratorer i kommunen för professionsträffar och handledning en gång per månad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen, har du erfarenhet av att arbeta som skolkurator och/eller inom socialtjänsten med arbete kring ungdomars psykosociala behov så är det meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-09

Tidsbegränsad till: 2022-06-24

100%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1036818

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tillträde 210809 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.