jobb just nu!

VA-ingenjör med intresse för modellering

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Vill du vara med och påverka utvecklingen av en av våra viktigaste samhällsfunktioner? Då kan det vara dig vi söker!
Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet är en av de viktigaste förutsättningarna för Luleås tillväxt. VA-avdelningen deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden. För att kunna exploatera nya bostadsområden planeras och anläggs nya huvudledningar för att förstärka och förnya vatten- och avloppssystemet genom staden. Våra anläggningar för att rena och transportera vatten kompletteras och moderniseras kontinuerligt. Vi erbjuder därför mångskiftande arbetsuppgifter med stora möjligheter till personlig utveckling.

VA-avdelningen består av ett 70-tal personer och är en del av Stadsbyggnadsförvaltningen som har 460 medarbetare och omsätter cirka 1,7 miljarder kronor. Vi står inför stora utmaningar där en ökande befolkning kräver smarta, långsiktiga och inte minst klimatanpassade tekniklösningar. VA-avdelningen behöver därför förstärka personalstyrkan inom utredningssektionen.

Arbetsuppgifter

Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet förverkligar stora expansiva planer och står inför intressanta utmaningar. I detta arbete ingår att förstärka matningar från huvudvattenverket, eliminera trånga ledningssträckor samt skapa förutsättningar för inkoppling av nya bostadsområden till befintligt VA-system. Samtidigt arbetar vi kontinuerligt med förnyelse av det befintliga ledningssystemet.

Som VA-ingenjör kommer du i huvudsak att genomföra VA-utredningar med tillhörande beräkningar och kostnadsuppskattningar samt arbeta med strategiska utredningar i syfte att planera för Luleås framtida VA-system. I arbetet ingår bland annat planering av ledningsförnyelse, utbyggnadsprojekt i omvandlingsområden och planering vid kommunala exploateringar. Det innebär att du kommer jobba gränsöverskidande mellan avdelningarna på Stadsbyggnadsförvaltningen och andra kommunala förvaltningar, konsulter och entreprenörer
I din roll ser vi gärna att du har intresse av att driva och utveckla arbetet med våra modeller för vatten, spill- och dagvatten. Att utveckla och förvalta våra modeller kan därmed bli en av dina huvudsakliga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom VA eller samhällsbyggnad, eller annan högskole-/universitetsutbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har god kännedom om utformning av VA-ledningsnät, gärna med erfarenhet av projektbaserat arbete som konsult, beställare eller entreprenör. Erfarenhet av projektering och utredning är meriterande.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av hydraulisk dimensionering och modellering av vatten, spill- och dagvatten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi förutsätter att du har lätt för att samverka med andra, god förmåga att strukturera och planera arbetet samt uttrycker dig väl i tal och skrift.

Körkort B är ett krav.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A905113

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb