Vi söker en specialpedagog till förskolorna i Lekebergs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.

Arbetsuppgifter

Vi har fyra förskoleområden som var för sig leds av en rektor. Tillsammans bedriver vi ett nära pedagogiskt ledarskap med fokus på utveckling och kvalitet i förskolan.
Som specialpedagog kommer du både att arbeta självständigt samt i vårt barnteam. Barnteamet består av ytterligare en specialpedagog, rektorer, kuratorer och teamet jobbar gemensamt mot alla våra förskolor.

För oss i förskolan är det viktigt att ha ett arbetsklimat som tillåter nya idéer, nya arbetssätt och nya lösningar. Vi har ett inkluderande arbetssätt med tydligt fokus på barnet och där vägledande samspel (ICDP) präglar vår vardag. Målet är att alla barn ska få utvecklas efter sina förutsättningar.

Ditt uppdrag innebär att arbeta förebyggande och främjande, ge handledning och kompetensutveckling till personalen, delta i kartläggning, analys och pedagogiska utredningar både på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• är legitimerad förskollärare med vidareutbildning till specialpedagog
• är väl medveten om förskolans uppdrag
• har B-körkort och tillgång till egen bil

Vi förväntar oss att du är en person som är kreativ och engagerad och har ett professionellt förhållningssätt mot alla. Du kan skapa goda relationer med din omgivning och kan samverka med barn, vårdnadshavare och pedagoger såväl som andra professioner på ett förtroendefullt sätt. Du är en aktiv förebild som stöttar och vägleder arbetslagen.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1143776

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.