jobb just nu!

Nu söker vi förskollärare med utvecklingsledaruppdrag till Tulpanen i Fjugesta

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut.
Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.seKultur- och bildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium, vuxenutbildning samt en kultur- och fritidsavdelning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra kultur- och fritidsverksamheter.Förskolan Tulpanen är belägen i centrala Fjugesta i ljusa och rymliga lokaler. Vi vill att våra lärmiljöer ska var inspirerande och utforskande samt arbetar projektinriktat utifrån barnens intressen.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget vill utveckla vår verksamhet och satsa framåt med visionen Sveriges bästa förskola, alltid med barnens bästa framför dina ögon.
I ditt uppdrag som förskollärare ska du tillsammans med kollegor ansvara för och skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö, där varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.
Lekebergs kommun växer och behovet av barnomsorg ökar det gör att vi på förskolan Tulpanen har fokus på goda relationer till kollegor, barn och vårdnadshavare och arbetar med ständig kvalitetsutveckling av verksamheten.
Som utvecklingsledare på förskola ansvarar du för att ha en övergripande samordningsroll och vara drivande i förskolans utveckling. Du kommer också att ha en viktig roll i att upprätta och bibehålla rutiner och skapa god ordning i arbetslaget. Du utgör ett stöd för rektor och arbetar för att skapa fungerande relationer, god kommunikation och ett respektfullt förhållningssätt inom arbetslaget.
Du ingår även i rektorns ledningsgrupp tillsammans med andra utvecklingsledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- är legitimerad förskollärare eller har examen och väntar på legitimation
- är väl medveten om förskolans uppdrag

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som förskolelärare och om du har erfarenhet av ledning/samordning.
Du är kreativ och engagerad och har en förmåga att tillsammans med kollegor erbjuda barnen en god omsorg och stimulerande lärmiljö.
Du tar barn och barns delaktighet på allvar, har ett professionellt förhållningssätt mot alla och brinner för ditt uppdrag.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

• Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A922713

Gör ansökan

Anställning

Tillsvidare

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.