Socionom - Familjerättssekreterare/socialsekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Vi vill välkomna dig som är en nyfiken och driven socionom till en stabil arbetsgrupp bestående av 11 medarbetare. Vi jobbar tillsammans i ett lag med arbetet som riktar sig mot barn och unga samt deras familjer. Arbetsgruppen är lokaliserad i vårdcentralens lokaler tillsammans med Familjecentralen, öppen förskola, delar av skolans elevhälsa samt MVC och BVC.

Hos oss möts du av en liten kommuns fördelar med närhet till kollegor, chef och övriga professioner inom IFO:s verksamhet, externa samarbetspartners, samt arbetsuppgifter som bidrar med bredd och en helhetssyn.

Vi uppmuntrar till en god balans mellan arbete och fritid och vi arbetar aktivt med friskvård. Vi har årsarbetstidsavtal i Askersunds kommun vilket ger en flexibilitet med arbetstiden.

Det finns stora möjligheter att vara med och utveckla verksamheten hos oss i en kommun som har en positiv anda med fokus på utveckling och välmående personal.

God bussförbindelse finns mellan Örebro och Askersund för pendlare.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir;

• Familjerättsliga frågor såsom samarbetssamtal, avtal och utredningar gällande vårdnad, boende och umgänge.
• Utreda, bevilja och följa upp insatser enligt SoL och LVU gällande barn och unga.

Arbetet innebär ett nära samarbete med vår öppenvård och Familjecentralen men även med externa partners såsom förskola/skola, BVC och MVC.

Målsättningen är att varje enskilt barn ska växa upp under trygga förhållanden. Vi arbetar aktivt för barnens bästa, barnens rätt att komma till tals samt en hög delaktighet.

Du ges möjlighet till regelbunden handledning, nära arbetsledning samt stöd och utbyte från erfarna kollegor.

Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita.

Kvalifikationer

Vi hälsar en lagspelare välkommen till oss och som person är du strukturerad med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete samt hålla tidsramar. Ditt arbete präglas av god kvalité, gott bemötande och en hög servicenivå. Du kommer att arbeta med såväl akut åtgärder som långsiktiga mål, vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt samt att du organiserar och prioriterar effektivt, med kollegor och chef nära som bollplank i din vardag.

Du är bekväm med att ta initiativ och även fatta beslut och driva dina ärenden framåt. Du är noggrann och självständig med en god förmåga att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi söker en person med socionomexamen och det är i första hand önskvärt att du har erfarenhet och utbildning inom familjerätt, men även meriterande vad gäller BBIC, MI och Våld i nära relationer.

Anställningens omfattning

Önskvärt med tillträde i december eller efter överenskommelse.
100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1035756

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!