jobb just nu!

Arbetskonsulent IPS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Arbetsuppgifter

IPS Enköping är en samverkan mellan Enköpings kommun och Region Uppsala. Vi implementerar IPS som arbetsmetod för att personer med psykiska funktionshinder ska erbjudas stöd att finna och behålla ett arbete. Vi behöver förstärka verksamheten med en arbetskonsulent.

IPS står för Individual Placement and Support och är en metod som Socialstyrelsen rekommenderar för att stötta personer som har en psykisk ohälsa och/eller missbruksproblematik och vill arbeta eller studera.

Arbetssökandet grundar sig på individens val och intressen och vilja att arbeta. Som arbetskonsulent arbetar du för en trygg relation med den person som deltar, samarbetar med aktuella myndigheter och funktioner i samhället samt arbetar aktivt med att utveckla ditt nätverk med arbetsgivare. Du är ett stöd till och i ett arbete, för såväl arbetstagare som arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom beteendevetenskap, socionom eller liknande. Har du utbildning eller erfarenhet av IPS eller supported employment är det meriterande. Du behöver ha god kännedom om motiverade samtal (MI) och grundläggande kunskaper om effekterna av psykisk ohälsa och missbruk. Du har arbetat med liknande uppgifter och har god kännedom om de instanser i samhället som erbjuder stöd till individer. Det är meriterande om du arbetat med att coacha människor till utveckling, om du arbetat med personer som har psykisk ohälsa, missbruksproblematik men också med människor i socialt svåra situationer. En betydande del av arbetet innebär kontakt med arbetsgivare.

Arbetet kräver flexibilitet, lyhördhet och förmåga att anpassa sin kommunikation. Du behöver kunna förstå och bemöta människor med olika erfarenheter och behov. Du som passar för tjänsten har ett genuint intresse för människors förmågor kombinerat med nyfikenhet på olika branscher och arbetsgivares behov. Du håller med oss om att det finns en plats för alla. Din energi smittar av sig i arbetet med människor som behöver stödet att ta sig närmare arbete och egen försörjning.

Du kan strukturera, planera och följa upp ditt arbete såväl enskilt som tillsammans med kollegor.Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C26856

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.