SKR söker förbundsjurist med inriktning på socialrätt och kommunalrätt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlemsorganisation för kommuner och regioner. SKR är också Sveriges största arbetsgivarorganisation. Vi arbetar med intressebevakning, verksamhetsutveckling och service åt medlemmarna. Vårt främsta uppdrag är att ge våra medlemmar bättre förutsättningar för sitt välfärdsuppdrag. SKR arbetar tillsammans med våra medlemmar för att utveckla och höja kvaliteten i välfärdens verksamheter. Vår ambition är att ligga steget före och påverka utvecklingen i den riktning som ger störst nytta för våra medlemmar, och som i förlängningen bäst gynnar den enskilde.

Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm. Läs mer om SKR på www.skr.se

Avdelningen för juridik har en bred verksamhet inom civilrätt och offentlig rätt. På avdelningen arbetar drygt 20 jurister med såväl dagsaktuella frågor som angelägna framtidsfrågor.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en förbundsjurist med inriktning på socialrätt och kommunalrätt. Arbetet är omväxlande och består av rådgivning till medlemmarna och intressebevakning mot EU, departement, myndigheter med flera. En viktig del av avdelningens uppdrag är att anordna och medverka i utbildningar för tjänstemän och förtroendevalda. Tjänsteresor förekommer. Hos oss får du goda möjligheter till fortbildning och personlig utveckling.

Kvalifikationer

För tjänsten gäller att du ska ha juristexamen, gärna tingsmeritering, och arbetslivserfarenhet från det social- och kommunalrättsllga området. Erfarenhet från juristtjänst hos kommun eller region är meriterande, liksom tjänstgöring vid regeringskansli eller statlig myndighet. Du bör ha vana att arbeta självständigt. Initiativkraft och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper, liksom god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast, efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1038085

Gör ansökan