jobb just nu!

Lärare i bild till Kråkbergsskolan & Björkskataskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kråkbergsskolan ligger i Södra Sunderbyn och är en 7-9 skola som har funnits sedan 1993. Skolan är planerad, arkitektoniskt och verksamhetsmässigt, utifrån en idé om meningsfullt lärande i helheter med omsorg om elevernas allsidiga utveckling. Läroplanen och lärprocessen med fokus på ett undersökande arbetssätt och en interaktion mellan känsla, tanke och fantasi ligger till grund för hur lokaler, lärlag och arbetsformer utformats på skolan. Motivation, lust till lärande, goda relationer, trygghet, demokrati och inflytande är ledord som vi arbetar med på Kråkbergsskolan. Vi lägger också stor vikt vid estetiska uttryck och demokratiska arbetsformer i lärprocesserna. Skolan har idag ca 200 elever och arbetet organiseras i de tre lärlagen vilka är tvärvetenskapligt sammansatta för att möjliggöra ett ämnesintegrerat arbetssätt.

Björkskataskolan ligger i stadsdelen Björkskatan, ca 4 km från Luleå Centrum. Björkskatans skolområde är inne i ett expansivt skede där unga familjer flyttar till området, nya bostäder byggs i närområdet (ex Hällbacken och Dalbo), samt att föräldrar aktivt väljer att låta sina barn gå i områdets fyra F-6 skolor, vilket medför att elevantalet på Björkskataskolan förväntas öka över tid. 2019 är antalet 294 elever i åldrarna 13-16 år men väntas öka till ca 340 elever nästa läsår. Björkskataskolan kommer att vara totalt nyrenoverad från hösten 2019 med nya golv, nya ytskikt och dessutom helt miljöanpassad efter nutidens krav gällande luft, ljud och ljus. Möjligheter för idrottsliga aktiviteter under skoltid och fritid är stort då både fotbollsplan och isrink finns i nära anslutning till skolan, samtidigt som närheten till Ormberget ger möjligheter till olika aktiviteter under året.

Arbetsuppgifter

Som lärare i bild kommer du att arbeta på Kråkbergsskolan och Björkskataskolan. Tjänsten är tillsvidare och innebär 50% tjänstgöring på vardera skola. Hemskola är Kråkbergsskolan.

Tjänsten innebär att du:
•Deltar i planering, undervisning och bedömning i samarbete med kollegor.
•Är i nära dialog med arbetslaget och elevhälsoteamet.
•Har mentorskap med daglig elevkontakt i nära dialog med hemmet.
•Ingår i ett tvärvetenskapligt arbetslag där du delar ansvaret med övriga för pedagogisk utveckling, ämnesintegrering samt elevers kunskapsmässiga och sociala utveckling.
•Bidrar till att utveckla skolan där breda kunskapsområden, estetiska lärprocesser, undersökande arbetssätt, elevinflytande och arbetslagsarbete är kärnan.

Kvalifikationer

Du är behörig och legitimerad för undervisning i Bild i årskurs 7-9. Vi ser även att du har vana att arbeta med IKT och olika digitala pedagogiska redskap. Du är en engagerad och kompetent lärare som brinner för att utveckla unga.

Du kan anpassa, individualisera och variera din undervisning och är en tydlig vuxen med social kompetens och empati. Du är en utpräglad lagspelare som vill bidra till elevers utveckling genom samspel och dialog med andra. Du har ett pedagogiskt driv som gör att du ständigt vill utvärdera och utveckla ditt och skolans arbetssätt för förbättrad undervisning och ökad måluppfyllelse för eleverna. Du ser på elevers utveckling utifrån ett helhetsperspektiv. Du är bra på att skapa och behålla goda relationer till elever och vuxna.

Anställningens omfattning

Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A877942

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb