jobb just nu!

Vikarierande sakkunnig i jämställdhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet. Vi verkar som en samlande kraft för länet och utgör en viktig länk mellan staten samt länets kommuner och invånare. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och ser till att politiska beslut som påverkar länet får så bra effekt som möjligt. Målet är att göra det bästa för Jönköpings län och samtidigt bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt breda uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi skapar samhällsnytta genom kunskapsförmedling, rådgivning, samordning, prövning, ekonomiskt stöd, tillsyn och kontroll

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med hög kompetens inom våra verksamhetsområden. Här arbetar biologer, ingenjörer, kommunikatörer, samhällsplanerare, agronomer jurister, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, beteendevetare, ekonomer, veterinärer, jägmästare, och många fler. Vi är omkring 280 medarbetare som jobbar tillsammans med våra olika kompetenser som utgångspunkt för länet bästa.

Länsstyrelsen har regeringens uppdrag att verka för att de nationella jämställdhetspolitiska målen får genomslag i länet. Länsstyrelsen ska också integrera ett jämställdhetsperspektiv i sin egen verksamhet.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen söker nu en vikarie för vår sakkunnige i jämställdhet. Du kommer att arbeta på Enheten för social hållbarhet på Utvecklingsavdelningen tillsammans med andra inom teamet mänskliga rättigheter och folkhälsa. Tjänsten innebär ett nära samarbete med våra utvecklingsledare för mäns våld mot kvinnor.

I tjänsten ingår det att se till att länets jämställdhetsstrategi genomförs och följs upp. Som ett led i detta har vi tagit fram en ny webbplats med inriktning mot jämställhet i Jönköpings län. Du kommer att vara med i lanseringsarbetet samt vidareutveckla denna webbplats ihop med Region Jönköpings län.

Du kommer också på andra sätt stödja offentliga och ideella aktörer samt näringslivet i sitt arbete med jämställdhetsintegrering. Du kommer dessutom stödja länsstyrelsens personal inom olika verksamhetsområden i jämställdhetsintegreringsarbetet. Det kan till exempel handla om att planera och genomföra kunskapshöjande insatser såsom konferenser, workshops eller möten.

Som sakkunnig i jämställdhet är du också drivande i att utveckla, planera och administrera arbetet med länets jämställdhetsråd samt andra regionala nätverk och grupper.

Utöver detta sker också en del arbete på nationell nivå genom kontakter och nätverksträffar med andra myndigheter och länsstyrelser. Vidare kan det förekomma att du i din roll som sakkunnig får svara på remisser för länsstyrelsens räkning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot genus och jämställdhet eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

Det är meriterande om du har efterfarenheter av utvecklingsarbete från och kunskap om Jönköpings län som geografiskt område.

Som person är du initiativtagande, självgående och har en god samarbetsförmåga. Du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt är kreativ och strukturerad. Du klarar självständigt av att planera och ser till att du får saker och ting gjorda inom satt tidsram.

Området innebär samverkan med en rad aktörer och olika sakområden varför du bör vara lyhörd och kunna se helheten samt vara duktig på att prioritera.

Vi fäster stor vikt vid ovanstående personliga egenskaper.
Du har tidigare arbetat med jämställdhet, jämställdhetsintegrering eller intersektionalitet inom det offentliga, ideella eller näringslivet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-09-01

Tjänsten omfattar heltid och är ett vikariat

Ansökan

Referensnummer:   112-7178-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Länsstyrelsen i Jönköping är en arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla anställda.
Länsstyrelsen i Jönköping har rökfri arbetstid, läs gärna mer på vår webbplats vad det innebär.