jobb just nu!

Miljöinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.


På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Samhällsbyggarnämnden är en samlad myndighetsnämnd där plan & bygg, räddningstjänst samt miljökontoret ingår. Inom förvaltningen arbetar tre miljöinspektörer.

Arbetsuppgifter

Tillsyn och handläggning inom främst miljö- och hälsoskyddsområdet men det kan även bli aktuellt med tillsyn inom livsmedelsområdet. Arbetet är omväxlande och utvecklande och du driver självständigt dina ärenden i nära samverkan med chef och kollegor. Arbetet sker till stor del i samverkan inom avdelningen med en långtgående delegation från samhällsbyggnadsnämnden. Arbetet innebär mycket kontakter med företag och allmänhet där bland annat lämnande av information och råd ingår. Vi är ett litet kontor vilket innebär att du som inspektör har möjlighet att jobba brett inom tillsynsområdena och vi går in för varandra vid behov.

Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde snarast efter överenskommelse, provanställning kan förekomma. Interjuver kan ske löpande under ansökningstiden.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning som miljöbalken men också kring lagstiftning för myndighetsarbetet såsom t.ex. förvaltningslagen. Kunskaper i livsmedelslagstiftning, erfarenhet av liknande arbete samt erfarenhet av EDP Vision är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har bra organisationsförmåga, är serviceinriktad, har god kommunikationsförmåga och gillar att arbeta självständigt och i grupp. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska vara aktiv och delaktig i avdelningens arbete med ständiga förbättringar i syfte att vidareutveckla en bra kvalitet och effektivitet.
Tjänsten kräver B-körkort.

Ansökan

Referensnummer:   83/2019

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Vi undanber oss alla säljsamtal, erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp då vi har interna riktlinjer kring detta,