2 nya tjänster som socialsekreterare i barn och familj

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

För att upprätthålla en god arbetsmiljö och möta dagens utmaningar inrättar vi 2 nya tjänster som socialsekreterare i barn och familj. Så vill du arbeta och utvecklas som socialsekreterare i en liten kommun med nära samverkan med kollegor och beslutsfattare inom olika områden? Då ska du söka till oss!

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare.

Individ- och familjeomsorgen tillhör kommunens socialförvaltning och söker dig som vill arbeta som socialsekreterare i barn och familjegruppen. Gruppen består idag av 3,5 socialsekreterare samt en 1:e socialsekreterare. Gruppen handlägger all myndighetsutövning rörande barn och unga, ensamkommande barn samt familjerätt.

Inom organisationen individ- och familjeomsorg finns ett myndighetskontor samt en utförarenhet, Råd och stöd, med en enhetschef som ansvarar för den verksamheten. Inom organisationen ligger även ett nystartat Försteg. Myndighetskontoret ansvarar för myndighetsutövning gällande vuxna, barn och familj, ensamkommande barn, äldre, funktionsnedsatta samt bostadsanpassning. Inom Råd och stödenheten finner du en familjemottagning och en beroendemottagning som arbetar med både biståndsbedömda insatser samt viss service. Även verkställighet av boendestöd, daglig sysselsättning, bostad med särskild service samt stödboende ligger inom denna enhet. Försteget arbetar med människor som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden.
Inom organisationen individ- och familjeomsorg arbetar 34 kompetenta och välutbildade medarbetare med stort engagemang för och erfarenhet av socialt arbete.

Individ- och familjeomsorgen arbetar utifrån en vision om en evidensbaserad praktik, EBP, och har som målsättning att alla medarbetare ska arbeta utifrån bästa tillgängliga kunskap.

Du erbjuds flexramsavtal samt friskvård genom Epassi. Möjlighet till distansarbete finns. Vi eftersträvar god kvalité i vårt arbete och skattar trivsel på arbetsplatsen högt. Vadstena har den lilla kommunens fördelar med närhet till varandra och korta beslutsvägar. Hos oss är du med och bygger en attraktiv kommun där dialog, öppenhet och gott bemötande genomsyrar organisationen. Tillsammans gör vi skillnad!

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i barngrupp tilldelas du ärenden av 1:e socialsekreterare. Arbetsuppgifter kan vara mottagning av orosanmälningar, förhandsbedömningar, utredning, uppföljning av insatser enligt SoL och LVU. Som stöd i arbetet har du ärendehandledning som sker i grupp samt enskilt av 1:e socialsekreterare. Den första tiden har du stöd av en mentor. I perioder har gruppen extern handledning. I ärenden där insats som t. ex placering i familjehem beslutas, hjälper en resurssamordnare till att hitta och utreda lämpligt familjehem. Du deltar i gruppens och IFOs utvecklingsarbete gällande Signs of Saftey och evidensbaserad praktik, EBP.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Du har erfarenhet av myndighetsutövning gällande barn och unga samt goda kunskaper i gällande lagstiftning. Du är mån om ett bra samarbete och gott bemötande såväl i det direkta klientarbetet som i samverkan med andra yrkesutövare internt samt externt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom självständighet, samarbetsegenskaper, flexibilitet samt stresstålighet. Erfarenhet av att arbeta utifrån BBIC och Signs of Saftey samt dokumentationsprogrammet VIVA är meriterande.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-01

Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   42/2022

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Vi arbetar löpande med urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.