Uppföljningsstrateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

• Vi söker nu en uppföljningsstrateg med intresse för datadriven analys till enheten Uppföljning och kvalitet, som tillhör hälso- och sjukvårdsdirektörens stab. På enheten idag arbetar ca 20 personer.

Enheten Uppföljning och kvalitet har följande uppdrag:
• uppföljning och analys av hälso- och sjukvård, utifrån lednings- och verksamhetsperspektiv
• metodstöd för produktions- och kapacitetsplanering samt rapportering av KPP (kostnad per patient)
• övergripande patientsäkerhetsarbete
• ansvar för regelverk avseende tillgänglighet, sjukresor och vårdgaranti samt samordningsfunktioner för Vårdlink och Vårdlots
• ärendeberedning och kunskapsunderlag
• stöd till kunskapsstyrningsorganisationen
• diagnosklassificering och SVF-kodning

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett uppföljningsteam som jobbar med uppföljnings- och analysärenden för hälso- och sjukvård. Du kommer ha möjlighet att påverka arbetssätt, metoder och bidra till att utveckla hela analysprocessen i nära samverkan med kollegor. I uppdraget ingår att ha ett helhetsperspektiv men även kunna bryta ner information till underliggande faktorer. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i olika tvärprofessionella arbetsgrupper och sammanhang.
Arbetsuppgifterna innebär bland annat:
• medverkan i planering och uppföljning av olika uppdrag och projekt inom organisationen.
• sammanställa, analysera och presentera relevanta dataunderlag till beställare.
• vara drivande i att utveckla våra uppföljningsmetoder samt förbättra datainsamling och datakvalitet.
• vara proaktiv i avdelningens interna utvecklingsarbete och bidra med helhetssyn kring analys och uppföljning i förhållande till avdelningens övriga uppdrag.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är intresserad av datahantering och som vill bidra med kompetens för att förstå, förklara och sammanställa data på ett korrekt och serviceinriktat sätt. Som person har du ett coachande arbetssätt och har lätt för att samarbeta, samt kan kommunicera på ett pedagogiskt vis. Du behöver ha god erfarenhet av att arbeta i Excel samt meriterande med kunskaper i Qlikview. Det är även meriterande om du har erfarenhet av informatikarbete inom hälso-och sjukvård tex kring termer och begrepp inom exempelvis journalsystem eller andra kliniska vårdsystem.
För att trivas i rollen som uppföljningsstrateg är det viktigt att du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt. Du har högskolutbildning med inriktning mot exempelvis data/IT, statistik, ekonomi, folkhälsovetenskap eller motsvarande utbildning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   HSJ 11/22

Gör ansökan

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.