jobb just nu!

Processledare hållbart resande, VGS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en projekt-/processledare för vårt 2-åriga projekt inom hållbara transporter. Syftet med projektet är att sprida kunskap om hållbart resande och de alternativ som finns samt ge bättre förutsättningar för att resa hållbart för anställda inom Sandviken, Ockelbo och Hofors kommuner. Ambitionen är att de anställdas tjänsteresor och arbetspendling naturligt ska ske hållbart och att kunskapen ska sprida sig vidare till andra arenor såsom exempelvis stadsplanering, upphandling och beslutsfattande, vilket i sin tur kommer bidra till ett resurseffektivare samhälle.

I arbetsuppgifterna ingår kontakter med olika verksamheter i de tre kommunerna. Processledarens uppgifter kommer bestå av kommunikationsinsatser, utbildningar och ekonomiska analyser samt att vara ett stöd till verksamheter i omställningen mot ett mer hållbart resande.

Fokusområden där informationsinsatser kommer att göras:
• Resfria möten
• Cykel/elcykel och gång
• Kollektivtrafik
• Fordon - tjänstebilar och privatbilskörning
• Utreda möjligheten till att genomföra pilotstudie av verktyg för kombinerad mobilitet och om möjligt genomföra pilot

Processledaren förväntas ta del av kompetens och kunskaper från bl.a. regionala nätverk kring hållbart resande och mobilitet för att ta lärdom av samt utveckla tidigare erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet inom klimat, energi och hållbara transporter. Du vill bidra till våra kommuners hållbara utveckling utifrån ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Du ska ha färdigheter att utveckla projektidéer och driva processer. Förmåga att engagera och inspirera människor samt samarbetsförmåga är mycket viktiga egenskaper. Du ska vara självgående och strukturerad samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Att informera för större grupper och föra samtal kring hållbarhetsfrågor i olika forum är en viktig del av arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. B-körkort och datorvana är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-01-28

Tillträde snarast

Ansökan

Referensnummer:   123-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.