Mark- och exploateringsingenjör till Vadstena kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7 500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Samhällsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i kommunens arbete att utveckla Vadstenas attraktivitet i såväl staden som hela kommunen. Vårt uppdrag är att möjliggöra en växande befolkning, bidra till en hållbar stadsutveckling och skapa trygga miljöer för våra medborgare, företagare och besökare.

Inom förvaltningen, med sammanlagt 17 medarbetare, finns miljöavdelningen, plan- och bygglovsavdelningen och mark- och exploateringsavdelningen. Vi ansvarar bland annat för mark- och exploateringsfrågor, detaljplanering, bygglov, byggnadsinspektion, tillsyn inom miljö- och hälsoskyddsområdet, drift, underhåll och skötsel samt förvaltning av offentlig mark.

Vill du vara med och skapa framtiden i Vadstena kommun? Vi förstärker nu vårt team inom mark- och exploateringsavdelningen med en mark- och exploateringsingenjör!

Arbetsuppgifter

Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att arbeta med alla sorters mark- och exploateringsfrågor. Det kan t ex vara köp och försäljning av mark, markanvisningar i samband med genomförande av detaljplaner, mark- och exploateringsavtal, fastighetsbildning och upprättande av arrendeavtal.

I tjänsten ingår att vara kommunens kontaktperson och beställare av bredbandsutbyggnad, som genomförs av kommunalägt bolag. Tillsammans med berörda utvecklar du de administrativa rutinerna i handläggningen, ansvarar för uppföljning och arbetar fram strategier, inför politiska beslut.

Kommunen står inför att påbörja en ny kommunövergripande översiktsplan. I din roll kommer du att fungera som projektledare för vissa strategiska utredningar i översiktsplanearbetet. Beroende på din bakgrund och erfarenhet kan detta röra t ex trafikutredningar av olika slag, kollektivtrafikutredningar och landsbygdsutvecklingsfrågor.

En viktig arbetsuppgift inför 2022 är också att tillsammans med dina kollegor utveckla formerna för, och genomföra, markanvisningar i en nyligen antagen detaljplan med möjlighet för ca 400 bostäder.

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta nära dina kollegor inom mark- och exploateringsavdelningen och plan- och bygglovavdelningen. Tjänsten innebär också en kontinuerlig dialog med byggherrar, näringsliv, medborgare, konsulter, andra kommunala förvaltningar och politisk organisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen som samhällsplanerare, lantmätare, civilingenjör eller annan likvärdig utbildning. Du har arbetslivserfarenhet inom området. Det är viktigt att du har intresse och förståelse för helhetsbilden i samhällsplaneringen och kan arbeta med genomförandefrågor i alla skeden. Meriterande är om du har erfarenhet från arbete med trafikutvecklingsfrågor, om du har erfarenhet från rollen som projektledare samt erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.
För att trivas i rollen är du engagerad, kommunikativ och drivs av en vilja att åstadkomma resultat. Du relaterar till andra människor på ett lyhört sätt och värdesätter ett gott samarbete. För tjänsten krävs att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. För tjänsten krävs körkort (B).

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Sker enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   4/2022

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan".

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.