Överförmyndarhandläggare för tidsbegränsad anställning 2023

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Du kommer att ingå i en grupp av 5 engagerade överförmyndarhandläggare med olika kompetenser.

Arbetsuppgifter

På överförmyndarverksamheten i Höör kommer du att erbjudas ett samhällsviktigt uppdrag med möjligheter till utveckling och omväxlande arbete. Som överförmyndarhandläggare arbetar du med tillsyn och handläggning av ärenden som rör godmanskap, förvaltarskap och förmyndarskap enligt den lagstiftning som gäller. Det kan t ex vara att granska redovisningshandlingar, göra bedömningar om uttagsbegäran från spärrade medel, inhämta utredningsunderlag och fatta beslut i olika tillståndsfrågor, medverka vid rekrytering av gode män, diarieföra inkomna handlingar m.m. Eftersom handläggarna arbetar på delegation av överförmyndaren eller nämnden kan arbetsuppgifterna för handläggarna variera beroende på personlig kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsvetenskap, statsvetenskap, ekonomi eller har utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Erfarenhet från liknande arbete och erfarenhet av vårt ärendehanteringssystem Wärna Go är meriterande. Du ska kunna arbeta självständigt och noggrant. Du ska också ha förmåga att strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt för att kunna hålla givna deadlines och driva saker framåt. Du har lätt för att samarbeta med andra och för att bemöta människor med olika bakgrund på ett professionellt sätt. Eftersom arbetsuppgifterna är mycket varierande krävs att du är prestigelös och kan tänka dig stor variation i ditt arbete. Då arbetet innebär att du har kontakt med många människor är det viktigt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. B körkort krävs för tjänsten.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2023-08-31

Tillträde så snart som möjligt.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   207/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

1-2 tjänster.

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.