jobb just nu!

Fröslundaskolan söker nya kollegor! Vill du bli en av oss?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Fröslundaskolan och Skjulstaskolan är en skola som finns placerad både i Fröslunda och i Skjulsta. På Fröslundaskolan går eleverna från förskoleklass till årskurs 3 och sedan fortsätter de till Skjulstaskolan där årskurs 4 till 6 går. Fröslundaskolan ligger nära Fröslunda centrum och Skjulstaskolan ligger i naturnära Skjulsta en bit utanför centrum.

Vi har små klasser och arbetar språkutvecklande i alla ämnen. Här får du som pedagog tid för varje elev. Fokus just nu är läsandet och hela pedagogiska planeringsprocessen inklusive bedömning.

Vår skola kräver engagerade och kompetenta pedagoger som är duktiga på att bygga relationer och att anpassa undervisningen efter elevernas behov. Vi har en trevlig och välkomnande stämning på skolan, till exempel kommer du att få en mentor som nyanställd hos oss. Du blir accepterad för den du är och du får vara dig själv. Vi ser olikheterna som en tillgång och här firar vi segrar och lyfter våra elever och kollegor!

Vårt elevhälsoteam består av speciallärare, socialpedagog, kurator, psykolog och skolsköterska. Vi har även ett samarbete med förebyggande socialsekreterare. Detta innebär att vi har ett starkt nätverk kring eleverna.

På skolan finns även ett språkteam bestående av lärare i svenska som andraspråk och språkhandledare. Språkteamet samarbetar med lärarna för att eleverna ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Vi arbetar även med att eleverna ska ha en aktiv och meningsfull fritid som utgår från vår läroplan. Vi har bland annat en bibliotekarie på heltid, samarbete med El Sistema och andra samarbetspartners såsom idrottsföreningar för att möjliggöra detta. För oss är det viktigt att lärandet står i fokus och sker under hela elevens vistelse hos oss.

Nu söker vi dig som vill vara en förebild och göra skillnad för våra elever och hjälpa dem nå sina framtidsdrömmar!

Arbetsuppgifter

Fröslundaskolan söker kollegor till följande tjänster:

Dessa tjänster har placering i Fröslunda:
• 1 Lärare i förskoleklass. Vikariat under ett läsår med eventuell förlängning.
• Bild/Träslöjd 1-3
• Idrottslärare F-3
• 2 lärare årskurs 1
• 1 lärare till årskurs 2

Dessa tjänster har placering i Skjulsta:
• Lärare med uppgift som handledare. Din huvudsakliga uppgift är att handleda övrig personal. Du kommer att vara en förebild i ditt ledarskap för kollegor och studenter och det ingår även att undervisa till viss del. Möjlighet finns till förstelärarskap i ledarskap.
• SvA-lärare till årskurs 4-6
• 1 lärare till årskurs 4
• 1 lärare till årskurs 5
• 2 lärare till årskurs 6

Samtliga tjänster utom lärare i förskoleklass är tillsvidaretjänster.

Kvalifikationer

Lärare/lärare i förskoleklass:
Vi söker dig som redan har en lärarexamen eller blir klar med dina studier VT19 med behörighet att undervisa i efterfrågade ämnen och årskurser.

Lärare med uppgift som handledare:
Vi söker dig som har en lärarexamen med behörighet för årskurser mellan F-6 och erfarenhet av att handleda kollegor eller studenter. För försteläraruppdrag behöver du ha minst fyra års erfarenhet av undervisning utifrån läroplan Lgr11.

Lärare i fritidshem:
Du som söker till fritids är utbildad lärare i fritidshem, fritidspedagog, förskollärare eller tidigarelärare, eller blir klar med dina studier VT19. Om du inte har någon av dessa utbildningar är det meriterande om du är utbildad fritidsledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på fritidshem.

Oavsett roll, ser vi på Fröslundaskolan det som en självklarhet att planera, genomföra och följa upp undervisningen/verksamheten. Du har mycket goda kunskaper i svenska och tal och skrift och du känner dig trygg med att använda IT i ditt arbete. Du arbetar med att bidra i det dagliga arbetet och arbetar aktivt med att stödja och motivera eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt. Hos oss är du en viktig del i vårt team!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C25952

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.