jobb just nu!

Speciallärare eller specialpedagog till Mandaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Hos oss på Mandaskolan på Bergnäset får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kompetenta kollegor. Vi arbetar tillsammans över professionerna och är övertygade om att alla barn kan och vill utvecklas. Som lärare med specialpedagogisk kompetens har du stora möjligheter att påverka skolans främjande och förebyggande arbete kring elevers lärande och utveckling. Vi söker dig som brinner för arbetet med att ge alla barn en likvärdig utbildning. Din kompetens och erfarenhet utgör länken mellan vår lokala elevhälsa och undervisande lärare.

Skolan är en plats där människor från många olika kulturer och bakgrund möts. Vi arbetar ständigt för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där alla känner sig trygga, uppskattade och delaktiga.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att:
• Undervisa elever enskilt och/eller i liten grupp.
• Delta i arbetet med att utreda elevers behov av särskilt stöd och ansvara för att i samråd med arbetslagen upprätta samt följa upp åtgärdsprogram.
• Handleda undervisande lärare, mentorer och arbetslag i det pedagogiska arbetet.
• Delta i det främjande och förebyggande arbetet tillsammans med skolans elevhälsa.
• Utveckla lärares pedagogiska metoder och skolans lärmiljö utifrån aktuell forskning, exempelvis ansvara för vissa fortbildningsinsatser.
• Samverka med specialpedagoger på Bergnäsets skolområde.
• Samverka med kollegor och ledning på ett sätt som främjar skolans måluppfyllelse och arbetsmiljön.
• Kommunicera med elever och vårdnadshavare på ett förtroendefullt och positivt sätt.

Kvalifikationer

• Speciallärare, specialpedagog eller legitimerad lärare med specialpedagogisk kompetens och/eller erfarenhet.
• Stor förståelse för uppdraget att verka som en länk mellan elevhälsan och undervisande lärare.
• God förmåga att kommunicera förtroendefullt med lärare, arbetslag, elever och vårdnadshavare.
• Erfarenhet av att använda digitala verktyg i ditt arbete med elever.
• Meriterande är om du har erfarenhet av tidig läs- och skrivinlärning samt behörighet i att undervisa Svenska som andraspråk upp till år 6.

Vi lägger särskild stor vikt vid att du är engagerad och har förmåga att arbeta självständigt utifrån din uppdragsbeskrivning samt är öppen och flexibel i samarbetet med kollegor och ledning.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A890546

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb