Är du teckenspråkskunnig med vårdutbildning? Vi söker dig!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare.
Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.


Arbetsuppgifter

Som boendestödjare utgör du en central del i våra boendes liv!
Du bidrar till att människor med en psykisk funktionsnedsättning kan bo i en egen lägenhet med den känslan av självständighet det innebär och även ha en grundtrygghet i vardagen.
Kastanjen är ett serviceboende med lägenheter för personer som har stöd med särskild service enligt LSS och består av 13 lägenheter, centralt placerade i Fjugesta. Som boendestödjare på Kastanjen ingår du i en arbetsgrupp med 14 medarbetare.

Arbetet på Kastanjen utgår från varje persons individuella behov och önskemål och utförs i enlighet med verksamhetens uppdrag, tillsammans med övrig personal.
Som boendestödjare bistår du med praktisk hjälp och omvårdnad i olika vardagssituationer. Du stöttar i att skapa struktur och rutiner i vardagen och bidrar till att skapa en meningsfull fritid för våra boende genom att möjliggöra deras val av aktiviteter och social interaktion.
Arbetet är varierande och omväxlande och genomförs alltid utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har gått vård- och omsorgsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
• kan uttrycka dig väl i svenska språket i tal och skrift
• talar flytande teckenspråk
• har B-körkort och kan/får köra bil

Det är meriterande om du har:
• pedagogisk/social/beteendevetenskaplig utbildning eller liknande
• erfarenhet av arbete inom området funktionsnedsättning
• erfarenhet av arbete med alternativ kommunikation, exempelvis bildstöd

Rollen som boendestödjare kräver att du är en stabil person med en egen grundtrygghet. Du har ett genuint intresse för att göra skillnad för andra människor och bemöter andra med respekt och ett professionellt förhållningssätt. Du behöver vara lyhörd, flexibel och ha en förmåga att anpassa ditt arbete till den person du möter och till dennes individuella behov. För rollen krävs också att du har förmåga att prioritera och planera arbetet. Du är kommunikativ och uppskattar att samarbeta med kollegor likaväl som du tar initiativ och arbetar självständigt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
80 %
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1144011

Gör ansökan

Anställning

Arbetet är förlagt på kväll, natt och helg.

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.